avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... monopolizarea spatiului din fata, spatele si lateralul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

monopolizarea spatiului din fata, spatele si lateralul blocului

Locuiesc intr-un bloc situat pe colt, in Ors Pantelimon.
Primarul nu ia nici o masura impotriva vecinilor ce ocupa spatiul din jurul blocului.
Unde pot sesiza (peste primar) pt a rezolva rapid aceasta problema?

SPATELE BLOCULUI
Vecinii din blocul in care locuiesc si cei din blocurile alaturate, au ocupat si ultimul metru de pamant din jurul acestui bloc, prin infiintarea unor gradini inchise, cresterea pasarilor = focar de infectie, inmultirea parazitilor si capuselor din cauza mizeriei si depozitarea lucrurilor prin ocuparea acestui loc public, spatiu ocupat, la care ar trebui sa aiba acces TOTI locatarii din bloc!
Si-au insusit tot spatiul din spatele blocului, spatiu suficient de a mai ridica cel putin un bloc, sau de a CREA UN SPATIU DE JOACA PENTRU COPII !, Loc ideal pentru leagane si topogane, ferit de strazi.

FATA SI LATERALUL BLOCULUI
Garajele puse ilegal in fata blocului-care nu sunt folosite pe post de garaj ci de magazii (masinile sunt parcate langa garaj), ocupa locul de parcare a cate trei masini fiecare. In plus, unul dintre garaje este situat chiar pe coltul blocului, ocupand nu numai trotuarul, ci si o parte din strada, obturand vederea soferilor care vin la intersectia cu strada. Este o strada destul de circulata si copii care se joaca (in strada), deoarece nu au un alt loc de joaca, sunt expusi zilnic la un pericol iminent de a fi loviti de o masina.

Primaria a rezolvat aceasta problema, montand o oglinda langa gardul cimitirului.

Mai mult decat atat, unul dintre vecini (angajat la primarie) detine o gradina inchisa, in care isi pune castraveti si alaturi un alt spatiu rezervat "pt parcare" dar nu parcheaza niciodata acolo (are si un garaj in fata blocului), ci parcheaza in usa blocului.

Am solicitat primariei demolarea tuturor improvizatiilor de pe locul public si crearea in mod ordonat, a unor locuri de parcare in fata blocului si un loc de joaca pentru copii, in spatele blocului.
Primarul nu a luat nici o masura.
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 15:18, 26 August 2010
Mai mult decat ati facut ....poate sa mai insistati la primarie sau sa ajungeti in instanta.
Nu cred nici eu in ce spun, dar ce ar putea sa va spuna cineva in aceasta situatie?
Instanta este ultima solutie?
Peste primaria din orasul P, nu exista o alta institutie unde pot sesiza ce nu a facut primarul?

In scara blocului, sunt 9 apartamente.
Vecinul de la et 2 = O magazie imensa in fata blocului, gradina din fata blocului (cu castraveti) si un spatiu de parcare (cu balarii)
Un alt vecin de la et 2 = Un garaj (masina este parcata in fata garajului)
Vecinul de la parter = un spatiu inchis pt a-si baga lemne pt foc iarna, o gradina inchisa in spatele blocului pt uscarea rufelor, plantarea legumelor, masa si scaune, o magazie pt depozitarea lucrurilor.
Alt vecin de la parter = un garaj (nu au masina), o gradina in lateralul blocului.

Acestia sunt vecinii de pe scara mea, de la cealalta scara, este un vecin care a ocupat restul spatiului ramas (cea mai mare parte) - creste pasari, magazii etc.

Este legal ce au facut acesti vecini?
daca primarul nu ia masuri, ce ramane de facut?
Acele spatii apartin primariei. Daca nici primarul nu are grija de acest spatiu.....atunci cine? Poate localnicii din zona. Credeti in simtul civic si solidaritate? :) Eu, nu!
Primarul nu se ocupa de acest ors in general, asta era intrebarea initiala:
Daca primarul nu face, unde poate fi reclamat?

Nu ma mai astept sa faca primarul ceva....unde trebuie sa sesizez mai departe?
Nu intra in discutie instanta, nu vreau sa ajung pana acolo.
Vreau sa se faca "curatenie" sa se desfiinteze toate improvizatiile puse ilegal.
Primarii pot fi trasi la raspundere de catre Presedintii Consiliului Judetean, de catre Prefect, de Guvern...
Asa ca formulati sesizarea cu toate necazurile, cautati pe internet site-urile acestor institutii si trimiteti sesizarea pe adresele de email afisate acolo. Puteti sa trimiteti aceste sesizari si presei. Tot aici pe internet gasiti toate ziarele din Romania si televiziunile, multe fiind interesate de asemenea subiecte si de eventuale anchete.

Alte discuții în legătură

Reamenajarea zonei din spatele blocului - parcare - spatiu verde robertof robertof Buna ziua, As dori cateva sfaturi pentru inaintarea unei sesizari in vederea reamenajarii spatiului din spatele blocului unde locuiesc, intr-o zona curata, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parcarea aaaalexandra aaaalexandra seara. De cele mai multe ori nu gasim loc de parcare decat in spatele blocului din fata. Acesta are gradina doar in fata. In spate exista o cale de acces ca o ... (vezi toată discuția)
Loc parcare fata blocului crisadi crisadi M-am mutat in apartamentul nou cumparat de 2 luni - stau la parter - si in fata apart meu langa gradina din fata ap parcheaza tot timpul ( deci pe spatiu ... (vezi toată discuția)