avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LOC PARCARE FATA BLOCULUI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LOC PARCARE FATA BLOCULUI

M-am mutat in apartamentul nou cumparat de 2 luni - stau la parter - si in fata apart meu langa gradina din fata ap parcheaza tot timpul ( deci pe spatiu public) multe masini chiar sub fereastra mea. am incercat sa discut cu 2 vecini ca ma deranjeaza zgomotul masinilor si ca macar sa imi pot lasa eu masina acolo si pe langa mine ii las si pe ei sa parcheze. dar nici vorba de intelegere, imi spun ca locurile alea le-au primit si ei de la vechii proprietari si asta e sunt noua in bloc si nu am dreptul.
dar la ce sa am dreptul , pt ca acele locuri nu sunt parcari deci nimeni nu plateste pentru ele. chiar imi spun sa-mi desfiintez si gradina ingradita ca sa-mi fac si eu loc de parcare.
ce pot face ca ei sa nu mai parcheze in dreptul ferestrei ap meu . am vreun drept de a face plangere sau de a demonta " obisnuintele vechi" de a defavoriza noii locatari doar pt ca sunt noi.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:17, 17 Decembrie 2010
Spatiile de care vorbiti sunt in proprietatea domeniului public, deci nu are nicio legatura cu asociatia de proprietari si cu vechimea locuirii in acel bloc.
E vorba de "legea junglei" si cum aceasta nu e legiferata....nu aveti cui reclama ca altcineva isi parcheaza masina undeva pe spatiul public, fie si in fata geamului dv.
Daca nu ati cumparat apartamentul si cu loc de parcare se merge pe principiul parcheaza cine apuca .
Nici dvs. nu-i puteti obliga sa nu parcheze dar nici ei pe dvs. sa nu parcati cand este liber.
crisadi a scris:
...acele locuri nu sunt parcari deci nimeni nu plateste pentru ele. chiar imi spun sa-mi desfiintez si gradina ingradita ca sa-mi fac si eu loc de parcare.

Spatiul din jurul blocului (trotuare, spatii verzi, platouri, esplanade...), este proprietate publica, asa cum s-a aratat mai sus. Apartine proprietarilor doar o banda de 80 centimetri pe langa zidul blocului.
Asa cum spatiu unde parcheaza masinile vecinii dumneavoastra apartine domeniului public, tot asa si gradina (care spuneti ca ar fi a dv) apartine domeniului public. Am subliniat exprimarea dv din care deducem ca acesata gradina considerati ca va apartine. Aveti acte de proprietate pe aceasta gradina!?
Daca nu aveti acte de proprietate inseamna ca toti vecinii se pot folosi de aceasta gradina.
Parcati si dumneavoastra unde vreti, unde apucati, iar vecinii nu au ce sa va faca, sau discutati cu vecinii si cu cei de la primarie si amenajati si acea gradina ca loc de parcare pe care o puteti folosi impreuna cu alti vecini. Dar mergand la Primarie s-ar putea sa le vina ideea de a va pune sa licitati pentru un loc de parcare care exista deja sau pe locul actualei gradini.
Discutati cu vecinii si poate gasiti solutia sau apelati la Primarie cu riscul de a plati locul de parcare atat dv cat si vecinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflicte pentru locuri de parcare popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, Am o problema cu unii din vecinii de la un alt bloc apropiat. In orasul Buzau, unde locuiesc, sunt probleme (asa cum sunt probabil si in multe ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parcarea aaaalexandra aaaalexandra seara. De cele mai multe ori nu gasim loc de parcare decat in spatele blocului din fata. Acesta are gradina doar in fata. In spate exista o cale de acces ca o ... (vezi toată discuția)