avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu parcarea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu parcarea

seara. De cele mai multe ori nu gasim loc de parcare decat in spatele blocului din fata. Acesta are gradina doar in fata. In spate exista o cale de acces ca o strada, care se infunda. E folosita "strada" respectiva ca si parcare. Este blocul, aleea/strada asta si gardul de beton al unei foste fabrici cred. De cateva zile, un domn care sta la parter, mi a zis sa nu mai parcam in dreptul geamurilor lui pt ca este locul lui (din cota parte indiviza) si ca el acolo isi parcheaza masinile. Este straduta respectiva spatiu public? Sau dnul respectiv are dreptate si e locul lui...cu toate ca mi se pare un pic trasa de par afirmatia.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aaaalexandra , utilizator 12:27, 17 Aprilie 2017
Aleea dintre blocuri la care va referiti are trotuar(e)?
Dvs. unde va parcati autoturismul? Langa bloc sau langa zidul de beton?
Si langa zid, si langa bloc, pe trotuar, care e ingust. Daca nu as urca pe trotuar, nu ar mai fi loc de manevre. Straduta respectiva e lata cam cat un sens de mers.
Gradina dnului este in fata blocului si in lateral. Cea din lateral se opreste in linie cu geamul de la dormitorul din spate. Este ap cu 5 camere, ocupa jumatate de parter, are si pe fata si pe spate. Pe spate este geamul unui dormitor si iesirea din spate a blocului cu scari.
Acolo unde se infunda strada, mai este un spatiu, unde mai parchez (si nu doar eu, fiecare cum gaseste liber), care nu mai este in dreptul blocului dnului, ci in dreptul aleei dintre blocul lui si urmatorul. Si acolo mi am gasit stergatoarele ridicate.
Proprietate comuna, deci inclusiv cota-parte indiviza a domnului resprectiv, se limiteaza la banda de 80 cm de la baza blocului. Ce depaseste aceasta banda este domeniu public si este gestionat de primarie, motiv pentru care aceasta isi si face parcari pe care mai apoi le inchiriaza proprietarilor din apropiere.

Asadar raspundeti-i domnului ca el are cota-parte indiviza in bloc, nu pe strada, in afara blocului.
Pe de alta parte, domnul resprectiv e mai proprietar decat dv.? Adica dv. nu ati avea cota-parte indiviza? Evident ca asta e o prostie, iar domnul respectiv ori e ignorant, ori e smecher si ignorant.

Aveti acelasi drept de a parca masina pe strada ca si el, cu exceptia cazului in care si-ar fi platit la Administratia Domeniului Public chiria anuala pe un loc de parcare amenajat de aceasta.
Afirmatia vecinului nu are temei legal
Cota indiviza este in cadrul imobilului a asociatiei de propretari nu pe domeniul public
Daca terenul apartine domeniului public,domnul in cauza nu poate stationa vehicule fara a detine autorizatie sau contract de concesiune
Inclusiv "gradina domnului" ridica suspiciuni vis-a-vis de temeinicia ocuparii terenului
Va multumesc pt raspunsuri. As fi vrut sa va arat si niste poze sa vedeti exact situatia. Dar nu stiu daca se poate. Exista vreo ppsibilitate?
Ma puteti ajuta, va rog, si cu doc/lege unde scrie exact acrst lucru? In cazul in care ma mai "cearta" sa i dau un raspuns ca la carte.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea masinilor la bloc Chri Chri Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o ... (vezi toată discuția)
Am primit o instiintare de la alta asociatie de proprietari ca nu mai am voie incepand cu data de 1 iulie sa mai merg cu masina prin fata strazii lor pentru a o parca craciunescu_1981 craciunescu_1981 Astazi 24 iunie 2009 la ora 7.30 m-am dus la masina unde aveam in parbriz urmatoarea instiintare:\'\'Prin prezenta, va aducem la cunostinta ca, ... (vezi toată discuția)
Domeniu public si afise "nu parcati" ale locatarilor Alexandru Arsu Alexandru Arsu Lucrez intr-o zona aglomerata, pe o straduta inchisa. De curand, pe straduta s-a mutat un cabinet de avocatura. Domnii acestia au impresia ca strada si ... (vezi toată discuția)