avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... STAS 4908-85
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

STAS 4908-85

Am citit acest STAS si nu prea am inteles ce e cu constructiile subterane. Aici intra si beciurile sau la alta categorie? Unde trebuie trecuta suprafata beciului ?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:05, 14 August 2010
Depinde de ce tip de arie (suprafata) aveti nevoie si la ce o folositi
Problema este urmatoarea: socrii mei au cumparat in '76 un apartament situat intr-o casa nationalizata. Pe schita atasata contractului si face parte integranta din acesta,se gaseste si un beci care nu apare in descrierea pe contract, doar 2 camere, suprafata 80 mp. In schimb, la un alineat al contractului se spune ca "se atribuie in folosinta 180 m teren, aferent locuintei". In anul 2000, cand prin ordinul prefectului au fost improprietariti, conform Legii 18, au aparut la taxe si impozite, primarie, si cu acest beci. Vecinii, sub a caror constructie se afla o parte din beci, reclama acum dreptul la folosinta asupra acestei parti, spunand ca sunt proprietari fiindca se afla sub constructia lor, cu toate ca acest beci nu apare in actul lor ca fiind macar in folosinta comuna. Intrarea in beci se face prin apartamentul nostru, lucrare facuta si cu acordul acestor vecini prin notariat. As putea demonstra prin acest STAS ca suprafata acestui beci nu s-a trecut in descrierea a ce se vinde, conform legilor de atunci, ci doar la "teren in folosinta"?
Se poate incerca.
Va trebuie o expertiza tehnica extrajudiciara care sa constate starea de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari sau nu? miha29ela miha29ela Locuim intr-o curte comuna, fosta casa nationalizata. Motivul discordiei intre mine si vecini este un beci, aflat atat sub partea mea de apartament cat si a ... (vezi toată discuția)
Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Precizari - titlul de proprietate oana_moraru oana_moraru Intr-un titlu de proprietate daca avem la punctul A) dreptul de proprietate asupra locuintei in suprafata construita de xx mp, iar la punctul B) dreptul de ... (vezi toată discuția)