avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume

La cat timp dupa emiterea sentintei de divort fosta sotie trebuie sa-si schimbe numele si domiciliul din cartea de identitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 14 August 2010
În termen de 15 zile de la data de cand s-a modificat numele sau prenumele titularului, titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate.
Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, care se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 40 lei si 80 lei, fara a exista posibilitatea achitarii, in 48 de ore, a jumatate din minimul sumei prevazute.
de cand a devenit definitiva si irevocabila, nu ?sunt in aceeasi situatie....
Da, de cand a devenit definitiva si irevocabila ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - neschimbare acte dupa divort bogos elena bogos elena buna ziua, am divortat de curand ,am legalizat hotararea de divort dar inca nu am reusit sa imi schimb actele . Este o problema ca inca ii port numele ... (vezi toată discuția)
Despre schimbarea numelui dupa divort GEORGINELA GEORGINELA Buna ziua. Vreau sa intreb si eu ceva ,am divortat si am ales sa-mi pastrez numele de fata deci nu cel al sotului.Divortul s-a pronuntat in luna martie dar eu ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa pârâtului. MauraElena MauraElena Bună ziua , vă rog frumos să-mi răspundeți la unele întrebări dacă este cu putință: -Mă aflu în strainatate cu fiul meu , sotul meu a ... (vezi toată discuția)