avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

1. daca titlul executoriu cuprinde o creanta principala si trei creante accesorii (majorari de intarziere), iar eu contest doua din aceste sume accesorii, ce trebuie sa solicit instantei: anularea celor doua debite accesorii din cuprinsul actelor de executare emise sau anularea titlului executoriu?
2. In evidenta fiscului figurez cu un debit din 2005- desi l-am achitat integral si in termen legal si nici nu figuram cu debite anterioare pt a presupune ca ar fi fost folosita suma in stingerea acestora. Fiscul nu mi-a comunicat niciodata vreun act de executare, in schimb toate impozitele platite din 2005 incoace le-a folosit in stingerea acestui presupus debit. Am facut trei contestatiii, nu mi s-a raspuns la niciuna-. Sub ce forma pot solicita in instanta stergerea din evidenta lor a debitului respectiv si a accesoriilor?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 04:22, 15 August 2010
Puteti solicita instantei stergerea debitelor respective in momentul in care veti face constestatie la executare.....facand dovada ca ati achitat debitul ce face obiectul titlului executoriu pretins a fi neplatit de catre fisc.
Puteti solicita instantei pe Contencios-ad-tiv , sa va raspunda contestatiilor formulate (sper ca aveti si copii dupa ele) si sa constate ca debitul pretins a fi neachitat in fapt el a fost achitat potrivit chitantelor nr....din..... si drept urmare sa anuleze titlurile executorii care sunt neintemeiate.
Astfel, daca ati achitat creanta principale, cele accesorii depinzand de existenta cele principale, va fi ca si cand nu a existat. (de fapt nici nu exista decat in evidenta lor care ar fi eronata).
Succes!
p,s. Mai formulati o cerere de revenire la cea anterioara prin care solicitati un raspuns in termenul legal de 30 de zile altfel va adresati instantei de judecata.Poate iese ceva....si formulati adresa catre serviciul juridic.....
Multumesc,ideile sunt foarte bune.Voi reveni cu cerere la serviciul juridic. Contestatia la executare o fac pt accesorii, doar acestea sunt cuprinse in titlul executoriu- sau pot solicita si stergerea creantei principale de la care au pornit acestea, desi nu face obiectul actelor de executare?- titlul cuprinde o alta creanta principala (pe care n-o contest) decat aceea de la care au pornit creantele accesorii.
Se solicita instantei in contestatie anularea titlului executoriu/ somatiei de plata sau doar a unor sume accesorii din cuprinsul lor?
Instantei de contencios, daca va fi cazul, sub ce forma sa adresez cererea- "obligatia de a face", sau ce denumire va avea cererea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
nitmar, utilizator
Trebuie sa soliciti steregerea creantei principale..in cazul admiterii se vor sterge automat si cele accesorii.
Da, anularea titlului executoriu/somatiei de plata a sumelor pe care le contestati .
In contencios, daca va fi cazul, este obligatia de a face, adica de a va raspunde la petitie...
Obligarea de catre instanta de a respunde cererii tale ca urmare a nerespectarii termenului prevazut de lege (30 de zile)..., dupa cererea de revenire procedura prealabila... (60 de zile)
Mii de multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare la titlu nitmar nitmar Am declarat si achitat in termen un impozit.Fiscul a stins cu suma respectiva un alt impozit declarat anterior, dupa numeroase contestatii ajungand la ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a pune in aplicare hotarari judecatoresti irevocabile nitmar nitmar Am o decizie definitiva si irevocabila prin care instanta anuleaza un titlu executoriu emis de Adm Financiara, constatand ca impozitul pe profit in cauza ... (vezi toată discuția)
Aparari de fond in contestatia la executare a titlului executoriu magdalenapaun magdalenapaun dupa ca AFP a executat silit bunurile societatii si a incasat o parte din creanta a cerut ulterior deschiderea procedurii de insolventa a societatii noastre ... (vezi toată discuția)