avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ in caz de ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ in caz de ipoteca

Buna seara tuturor si va felicit pentru activitatile pe care le desfasurati pe acest site.
As dori sa va adresez cateva intrebari, caci sunt intr-o situatie dificila impreuna cu fetita mea. Am divortat si am primit custodia definitiva a fetitei mele. Problema este ca, locuim amandoua intr-un apartament care este ipotecat pe 35 de ani, din care s-au platit 2 ani: titular de cont este fostul sot iar codebitor sunt eu si mama mea. Care ar fi cea mai buna solutie pentru impartirea imobilului? Se poate face un partaj in cazul acesta, tinand cont ca sotul meu nu doreste sa cedeze partea lui pentru a-mi ramane mie sa platesc in continuare ratele si nici nu mai plateste el rata?
Va multumesc pentru interesul acordat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:36, 17 August 2010
sa inteleg ca ati contractat un credit in timpul casatoriei si ati garantat cu apartamentul bun comun; in cadrul actiunii de partaj se partajeaza atat bunurile cat si datoriile, creditele;cea mai buna solutie ..... depinde de resursele financiare pe care le aveti; totusi, ati cumparat apartamentul cu banii imprumutati ?
avocat Cristina Popescu
Da, noi am cumparat apartamentul cu bani imprumutati de la banca iar resursele financiare nu sunt mari.:(
sotul ce vrea de fapt? sa-i ramana lui si sa platiti si rata?
numai in instanta se poate face partajul daca nu exista intelegere. trebuie sa citati si banca care va fi de acord cu atribuirea apartamentului celui ce poate demonstra ca poate plati.
in conditiile actuale de pret, poate ar fi mai rentabil sa-l cedati lui, iar dvs, daca puteti sa luati altul prin credit, dat fiind pretul actual mic la apartamente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Apartament luat cu credit bancar neachitat se imparte la divort? adriana2011 adriana2011 Buna ziua, In timpul casatoriei am cumparat un apartament . Sotul nu are bani prea multi .Rata o platesc eu, de fapt cam tot platesc eu in casa. ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)