avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii s-a redus si salariul minim pe economie?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

s-a redus si salariul minim pe economie?

Sunt angaja de 7 ani cu salariul minim pe economie si pe luna august am primit cu 25% mai putin. Din cate am inteles eu de la televizor nu se umbla la aceste salarii. Exista oare o lege care le permite sa reduca salariul? Daca nu va rog sa-mi spuneti unde sa caut ca sa le dovedesc acest lucru. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:34, 14 August 2010
Salariul minim pe economie este de 600 lei brut lunar .. ..sub aceasta valoare nu se poate scadea .
1. Cine v-a scazul salariul sa va spuna si baza legala. Faceti o sesizare urgenta la ITM.
2. Legea 118/2010, care se aplica numai la bugetari, spune:
Art. 1. — (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernuluinr. 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%.
(2) In situatia in care din aplicarea prevederilor alin. (1) rezulta o valoare mai mica decat valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma care se acorda este de 600 lei.
3. Asadar, oricum o dai, salariul minim brut este de 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind scaderea salariilor cu 25% ContSters161789 ContSters161789 Buna ziua,cum se aplica aceasta lege de scadere a salariilor cu 25% la cei care iau in mana net 600 lei,din cate stiu eu nu se umbla aici dar deja m-am trezit ... (vezi toată discuția)
Salar mihatoc mihatoc sunt profesor suplinitor incadrat cu un salar de baza de 648ron pe luna , dar nu cu norma intreaga ci cu 75% este legal ca si mie sa mi se reduca cu 25% ... (vezi toată discuția)
Modalitatea reducerii salariilor cu 25% daniela- lenuta daniela- lenuta Bună seara! Legea 118/2010, art.1 prevede reducerea salariilor de incadrare, inclusiv sporuri și alte drepturi salariale stabilite în bazab Legii ... (vezi toată discuția)