avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul prima casa - Vanzare Cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul prima casa - Vanzare Cumparare.

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Vreaus a achizitionez un imobil de la niste prieteni, plecati in Canada. Ei nu se vor mai intoarce, nici macar pentru vanzarea apartamentului pe care il detin.
Eu vreau sa achizitionez acest apartament de la ei insa eu sunt persoana care detine imputernicirea notariala pentru vanzare. Pot sa imi vand acest apartament?
Practic eu va trebui sa vand acest apartament, in numele lor, mie.
Daca se poate, cum voi face cu virarea banilor? Ar trbui banii virati intr-un cont de-al lor? Ei nu au un cont deschis in romania si parca nu as vrea sa le vireze banca toti banii in strainatate pentru ca vor fi impozitati la sange.
Poate sa devina actul nul daca banii vor fi virati intr-un cont de-al meu? Eu pot sa botin acordul lor pentru a vira banii intr-un cont de-al meu, insa suportul acestui fapt va fi scris in cel mai bun caz pe email.

Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: sebibv , utilizator 20:13, 17 August 2010
Daca in procura speciala de vanzare pe care o aveti scrie sa "isi vanda apartamentul mandatarului insasi, sa ridice pretul pe care apoi ni-l va preda noua personal" atunci nu veti intampina nici un fel de probleme, din punct de vedere legal aveti acordul sa va vindeti apartamentul si sa ridicati banii. Daca vanzarea se face prin banca, Programul Prima Casa, contul pentru virarea banilor se va deschide obligatoriu la banca respectiva pe numele cumparatorilor, nu puteti solicita altfel acest lucru, maxim, pe baza procurii puteti scoate banii din contul lor. Singurul impediment care s-ar putea sa il aveti este ca banca sa nu acorde creditul prima casa, ca o chichita, din cauza procurii, si poate ca ar fi mai bine sa nu riscati, la ce greoi merge si asa Prima Casa, si sa folositi o procura super beton unde se imputerniceste alta persoana care sa vanda, sa reprezinte la banca si sa scoata banii din cont. Sa va faca alta procura in Canada, la notar sau consulat, pentru alta persoana. Sau doar intrebati la banca in baza procurii pe care o aveti acuma.
Succes
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Am fost la banca si mi s-a spus acelasi lucru. Procura trebuie sa fie pe numele altei persoane pentru a usura tranzactia. de la banca mi s-a spus de asemenea ca poate sa faca o procura si pentru a-mi da posibilitatea sa deschid un cont.

Multumesc mult inca o data pentru suport.
vai... cum sa fiti domnule si vanzator si cumparator pt acelasi bun??? e fenomenala intrebarea dvs!
Practic nu as fi avut eu calitatea de vanzator, ci as fi avut calitatea re reprezentant al vanzatorului.
Stiu ca problema este aiurea. Totusi, nu mi se parea imposibila traba. Exista vreun act normativ care sa interzica aceasta tranzactie? Eu nu stiu, sunt inginer, iar dreptul civil este o mare necunoscuta pentru mine.

Din acest motiv am vrut sa intreb. Oricum, nu mi s-a spus ca NU pot sa fac aceasta tranzactie, ci ca ar fi bine sa nu ne incurcam.
se poate ca intr-o procura speciala cel imputernicit sa vanda sa fie si cel care cumpara, dar trebuie specificat in mod expres de catre vanzator in procura, pentru a exprima vointa lui expresa, iar mandatarul sa isi vanda sie insusi, va semna atat la rubrica cumparator cat si la rubrica vanzator, dar in situatii cand treceti prin banca aceste lucruri sunt "mai dificile"

Alte discuții în legătură

Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont cand banii nu apartin debitorului stelarman stelarman Buna dimineata! O problema a carei rezolvare nu am gasit-o in acest forum. Avem urmatoarea situatie: o poprire pe conturile bancare ale unui debitor. Acesta ... (vezi toată discuția)