avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune financiare din accident soldat cu victime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune financiare din accident soldat cu victime

In ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a rasturnat, accident soldat cu 3 victime aflate in interiorul autoturismului suferind traumatisme fizice, nefiind implicati alti participanti la trafic.
Atasez certificatul medico-legal cu cele 58 zile de ingrijire medicala eliberat ianuarie al celei mai grav ranite victime si care tot in aceeasi luna a dat in spital o declaratie atasata deasemea acestui subiect , declaratie data in fata notarului aflat la fata locului, de impacare a partilor.
In martie politia trimite la parchet dosarul cu recomandarea neinceperii penale datorita celor 58 zile de ingrijire medicala recomandate si a actului de impacare autentificat.
Ulterior accidentului victima mai sufera o interventie chirurgicala de inlaturare a unor noduli, astfel dupa 183 zile de concediu medical revine la munca unde in prezent risca destituirea datorita performantelor proprii slabe inregistrate in 2009, motiv neutru accidentului suferit.
Dosarul se afla la parchet nefinalizat din cauza vacantelor si a numarului mare de dosare aflate pe rol.
In prezent dupa 8 lunide la accident, victima cere 15000 ron daune sau ameninta ca merge in audienta la procuror cu toate hartiile de la doctori si cere recalcularea zilelor de ingrigire medicale astfel incepand procesul de urmarire penala impotriva vinovatului, unde se va adresa instantei pentru revocarea actului notarial de impacare incheiat si implicit va cere pretentii financiare.

Intrebare:

-Este posibil ca procurorul sa nu decida inceperea urmaririi penale dat fiind ca termenul legal de contestare a certificatului medico legal a fost depasit ( au trecut 8 luni) + exista la dosar aceasta declaratie de impacare autentificata, declaratie semnata si in fata organelor de politie in ziua accidentului?

- Exista o garantie ca daca achita suma victimei aceasta nu mai poate revendica si alte pretentii in viitor?
-In cazul in care se ajunge in instanta si in timpul derularii procesului isi da acordul sa achite aceasta suma, exista garantia ca victima intra in imposibilitate legala de a mai cere si alte daune ulterior?
- Ce poate face vinovatul accidentului pentru a minimiza pierderile financiare?






Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:40, 15 August 2010
Incercati sa platiti un avocat pentru a se informa exact cum se prezinta situatia si de cate infractiuni este vorba.
Doar asa ati putea stii exact cum se prezinta situatia.
Va recomand sa incercati si pe varianta asigurarii de RCA (raspundere civila auto) daca va mai accepta asiguratorul avizarea daunelor cu asa mare intarziere. :sorry:

Succes!
e cam greu pentru ca daca se dovedeste ca intre a doua operatie si accident este o legatura asta inseamna ca nu a avut 58 zile de ci 183 caz in care nu cred ca mai opereaza impacarea partilor deoarece se incadreaza la art 184 al 2 cod penal.
succes
"e cam greu pentru ca daca se dovedeste ca intre a doua operatie si accident este o legatura asta inseamna ca nu a avut 58 zile de ci 183 caz in care nu cred ca mai opereaza impacarea partilor deoarece se incadreaza la art 184 al 2 cod penal.
succes "

Multumesc pentru raspuns,
ok si in acest caz acea declaratie de impacare devine invalida si pretentia financiara ridicata de victima confirmata de instanta?
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
skydome, utilizator
Multumesc,
"Va recomand sa incercati si pe varianta asigurarii de RCA (raspundere civila auto) daca va mai accepta asiguratorul avizarea daunelor cu asa mare intarziere.

Succes! "

Acesta este mobilul de care se foloseste de fapt victima, stie ca ar fi putut primi despagubire de la RCA, polita de asigurare era din pacate expirata, iar acum victima are pretentia ca vinovatul sa acopere aceasta suma.
Ea a fost despagubita si de o polita de asigurare in caz de accident cu vatamare incheiata ca beneficiu din partea firmei unde este angajata in val de aprox. 4000e.

Alte discuții în legătură

Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul rca nu plateste despagubirea pentru vatamare corporala horean horean Buna ziua, in urma unui accident auto rezultat cu o vatamare grava , care a necesitat mai mult de 60 de zile (s-a vindecat pana la urma) a intervenit impacarea ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)