avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit in cale un caine, in momentul acela, am tras brusc de volan, si am dat peste persoana respectiva, fara sa apuc sa o vad, conform masuratorilor facute de politie aveam 32,5 km/h, pe o strada nesemnalizata de marcaje rutiere si treceri de pietoni, persoana respectiva, in momentul lovirii se afla la o distanta de 1 m fata de bordura, strada masurand in total cu tot cu borduri, 7 m. Mai mentionez ca pe partea opusa nu se aflau masini parcate pe trotuar, iar pe partea mea erau stationate masini.Persoana lovita are un picior rupt,care necesita operatie, un cucui si mici zgarieturi pe spate.Iar raspunsul de la echilotest este 0,00 iar la sange 0,00. Ce pot pati in cazul acesta ? Ma poate da in judecata , sa castige procesul sau sunt eu vinovat ?
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 21:22, 21 Iulie 2010
depinde de cate zile de ingrijiri medicale va avea persoana vatamata, va poate face plangere penala.
Persoana vatamata se afla pe partea carosabila? In acest caz, se face vinovata de producerea accidentului....
Acum depinde si ce a constatat politia....
Daca doriti sa faceti cateva precizari :
Persoana se afla pe strada, in traversare, stationare?
Ati fost audiat de politie imediat dupa accident?
Ce avarii aveti la masina in urma impactului cu victima si unde sunt localizate, pe ce parte a auto?

Daca alcoolemia este zero, inseamna ca nu veti fi cercetat pentru conducere sub influenta alcoolului.
Dosarul intocmit, va avea ca obiect infractiunea de vatamare corporala din culpa.
Problema este ca ati accidentat o persoana care a necesitat internare , operatie ,tratament, convalescenta , chiar daca a fost din culpa. Politia va instrumenta dosarul penal si va innainta dosarul la parchet si acesta se va pronunta in functie de nr. de zile de spitalizare al celui lovit. Sigur ca si victima are partea ei de vina dar asta va hotari instanta.
Persoana mergea spre casa, pe partea carosabila , dupa accident am facut o declaratie, si ramane maine sa ma prezint, avarii nu am, decat urme de stersaturi,exact cum a spus si politistul, am bmw x5 si e destul de masiv.Cu coltul stang al masinii fost lovit. Multumesc !

Alte discuții în legătură

Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)