avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mandat vanzare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mandat vanzare autoturism

O persoana, proprietar al unui autoturism in valoare de aprox. 20.000 euro, i-a dat mandat unei alte persoane pentru vanzarea autoturismului la un pret cat mai avantajos, apropiat de valoarea mentionata.
S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru suma de 15.000 lei, deci mult sub valoarea masinii. In plus, contractul a fost incheiat nu de catre mandatar, ci de catre fiul acestuia.
In contractul de mandat nu era interzisa submandatarea.
Ce actiune, ar putea fi folosita acum pentru recuperarea autoturismului?
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 17:35, 18 August 2010
Sa inteleg ca apreciati ca este normal ca la rubrica vanzator sa apara semnatura unei persoana necunoscute, fara a se indica si calitatea sa. Pur si simplu apare proprietarul, fara mentiunea "prin mandatar", iar in partea de jos apare o semnatura care nu este nici a adevaratului vanzator, nici a manadarului din procura.
Inca nu am hotarat strategia ce va fi urmata. Ma gandeam cum as putea sa nu implic deloc mandatarul sau fiul, ci sa invoc dar faptul ca nu-mi recunosc semnatura, iar o alta persoana se pare ca mi-a vandut bunul. Motivul in drept...ma mai gandesc.
Doar asteptam opinii pt a vedea apoi calea de urmat.. :)
poate ca nu am inteles eu prea bine situatia expusa de catre dvs.
ati spus ca X l-a mandat pe Y sa vanda un autoturism?
ca aceasta procura era transmisibila?
X ii revocase la momentul semnarii contractului de vanzare procura lui Y?
Nulitatea absoluta a contractului pentru lipsa consimtamantului.Lipsa semnaturii vanzatorului este suficienta.
Dar s-ar putea ca si cumparatorul sa se intoarca( poate chiar cu o plangere penala pentru inselaciune ) impotriva celui ce a vandut autoturismul fara a fi vanzator sau mandatat...
Ar fi frumos sa nu mai faca plangere penala, desi ar fi indreptatit :)
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare mirelle mirelle X intentioneaza sa cumpere o masina. Se deplaseaza impreuna cu inca 2 prieteni la targul de masini din localitate, verifica o masina expusa spre vanzare si se ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de c-v odille odille O judecatoare a anulat un contract de v-c pentru lipsa pretului din contractul de mandat , se poate asa ceva , ati mai intalnit asemenea situatii multumesc ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare autoturism - recuperare bani florinvfs florinvfs Buna ziua,impreuna cu un prieten am cumparat o masina ( pe numele lui apare masina in acte) , banii au fost pusi de amandoi , fiecare jumatate din suma.Dupa o ... (vezi toată discuția)