Cum se poate proceda in situatia in care sora tatalui meu refuza sa ii dea actele de propietate asupra bunurilor pe care acesta le detine. Doar ei doi sunt unicii mostenitori, si aceasta refuza sa ii dea tatalui meu actele, sau macar copie dupa ele. Le pot declara peirdute, si sa scot alte exemplare?
Multumesc
buna ziua .
in acest caz, intrucat exista divergente o solutie ar fi ca tatal dvs. sa investeasca instanta de judecata cu actiunea partajului succesoral.
instanta o va obliga pe matusa dvs. sa prezinte actele in original, la termenul de judecata fixat.
sau, ati putea face demersuri in vederea obtinerii duplicatelor actelor respective de la institutiile abilitate.
---e prima data cand aud ca scoti un act de proprietate de la un notar. ce treaba are notaru?
---pentru actele de proprietate institutia abilitata este primaria de care apartineti si ar fi bine sa si stiti cateva date ca sa le facilitati lor treaba si dansii sa va descurce cat mai repede. de acolo luati copie conforma cu originalul. eu cel putin asa am facut. dar eu am avut nevoie nu numai de actul de proprietate, am avut nevoie si de cadastru si deci am fost la oficiul de cadastru de unde am luat conform cu originalul pentru ca domnii care facusera cadastru -- cica -- nu-l mai aveau in calculator (vax); am luat contractul de la gaze la fel....
deci si dvs. veti face la fel. incepeti cu primaria si daca nu sunteti dvs. direct implicata cu numele pe acte ori il luati pe tatal dvs. cu dvs. ori va da o procura dar nu va avea cum procura caci nu are acte deci...va veti duce impreuna.
bafta!
Mostenire
paris50paris
Buna ziua un sfat va rog suntem 5 frati mama noastra a decedat in anul 2000 Lasand In urma un teren de 1000 mp. avem titlu de propietate pe numele mamei ... (vezi toată discuția)