avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Opozitie la executare -bilete la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Opozitie la executare -bilete la ordin

Daca am formulat o opozie la executare conform art. 62 din legea nr. 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin, prin care am solicitat si suspendarea executarii silite, pot formula ulterior si cerere de suspendare provizorie a executarii silite conform dispozitiilor de drept comun din C.proc.civ?

Pe legea cambiei si biletului la ordin se prevede ca pot solicita suspendarea executarii silite numai daca ma inscriu in fals ori daca invoc lipsa mandatului.
E compatibila institutia suspendarii provizorii a executarii silite cu legea cambiei si biletului si biletului la ordin?
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 13:07, 17 August 2010
Nu este compatibila.
Deja stiti acest lucru...:))
Cautand prin doctrina am gasit o opinie conform careia daca si cererea de suspendare provizorie indeplineste conditiile speciale impuse de lege privind suspendarea executarii silite (cum ar fi inscrierea in fals), s-ar putea admite o astfel de cerere.
Este adevarat, este o opinie minoritara..
Si eu merg pe ideea inadmisibilitatii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la executare -compatibilitatea cu suspendarea provizorie a executarii silite Andreea Istrate Andreea Istrate Daca am formulat o opozie la executare conform art. 62 din legea nr. 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin, prin care am solicitat si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Compatibilitatea opozitiei la executare cu suspendarea provizorie a executarii silite Andreea Istrate Andreea Istrate Daca am formulat o opozie la executare conform art. 62 din legea nr. 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin, prin care am solicitat si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)