avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am credit de nevoi personale la doua banci.In cazul in care nu am putut achita mai bine de 6 luni , deoarece am fost in somaj si una dintre banci mi-a inaintat o hotarare judecatoreasca pentru neachitare, cea de-a doua banca poate face acelasi lucru? Mentionez ca singura sursa de venit este doar salariu. Am ca proprietate personala un apartament. Banca ar putea sa-mi puna sechestru pe acest bun chiar daca nu este un credit ipotecar?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 21:34, 17 August 2010
nu numai sa puna sechestru, ci chiar se poate executa silit, daca sumele de returnat sunt maricele. altfel va pot pune poprire pe salariu, pana la jumatate din el, daca aveti mai multi creditori.
Nu este obligatorie existenta unei ipoteci, a unui sechestru pentru a se putea urmari imobilul.

Creditorul dvs. nu are nevoie de instituirea unui sechestru asiguratoriu asupra bunului imobil pentru a-l putea executa silit. Este suficient ca, dupa incuviintarea executarii silite, creditorul sa inscrie somatia de plata in cartea funciara.
Mai mult, dupa incuviintare, pana la inscrierea somatiei de plata in CF, creditorul poate nota in CF pe imobil si o interdictie de vanzare (instrainare) pentru a va impiedica sa vindeti altcuiva.
Este foarte usor sa se afle de existenta apartamentului. Executorii cer aceste informatii de la institutiile abilitate. Se poate ajunge la vanzarea imobilului si din pacate la acest moment mnu puteti face altceva decat sa platiti. Si daca incercati sa l vindeti acum, vanzarea poate fi revocata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)