avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil ipotecat

Buna ziua!
Am doua credite ca persoana fizica:
- un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ;
- un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un imobil (singurul imobil) la alta banca.
Mi s-a declarat scadent anticipat creditul de nevoi personale si s-a dispus de catre executorul judecatoresc achitarea din pensie (1/3 din valoarea neta a pensiei), pensia fiind de fapt singurul venit financiar.
Dupa adresele specifice de "identificare" a unor bunuri mobile la fata locului si imobile (carte funciara si Primarie) si vazand ca rambursarea celor 10.000 euro se va face in 5-6 ani,de curand executorul a dispus:
-inscrierea somatiei de plata in cartea funciara;
-in caz de neconformare in 15 zile,
vom proceda la executarea silita prin vanzarea la licitatie a imobilului...

Intrebari:
-poate fi scos la licitatie imobilul care este garantie rang I la alta banca fara acordul acelei banci (acolo banca nu a dispus in nici o adresa ca ar dori sa "execute" ipoteca.)
-poate pune sechestru in acest mod un executor asupra unui imobil care este garantie in alt credit la alta banca fara acordul acesteia?
-se poate pune sechestru pe un imobil care are subinchiriat la o societate comerciala care desfasoara activitatea legala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:10, 11 Iunie 2013
Se poate orice, s-au vazut toate situatiile expuse de dvoastra.
Acum depinde si de ce hotaraste judecatorul la contestatia la executare, care trebuie depusa fie de catre dvoastra, fie de catre banca cu ipoteca de rang I.
tmihai2006 a scris:
Intrebari:
1) -poate fi scos la licitatie imobilul care este garantie rang I la alta banca fara acordul acelei banci (acolo banca nu a dispus in nici o adresa ca ar dori sa "execute" ipoteca.)
2) -poate pune sechestru in acest mod un executor asupra unui imobil care este garantie in alt credit la alta banca fara acordul acesteia?
3) -se poate pune sechestru pe un imobil care are subinchiriat la o societate comerciala care desfasoara activitatea legala?


1) Da poate fi scos, exista in practica asemenea situatii aberante (zic eu). Trebuie contestat.
2) Sechestru poate fi pus oricum, scoaterea la licitatie daca poate fi facuta sau nu este intrebarea. Caci, dupa ce va platiti datoria catre banca cu ipoteca, sechestrul ramane pana la achitarea celui de-al 2-lea debit.
3) Da, se poate pune sechestru pe imobilul inchiriat la o firma, insa evacuarea firmei trebuie aprobata de judecator. Sunt cazuri cand nu s-a aprobat evacuarea. Dar sechestrul se poate pune oricum. (stiti si dvostra ca este o diferenta intre sechestru si scoaterea la vanzare)

P.S. Este bine ca firma sa inregistreze contractul de inchiriere la cartea funciara.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
trandafir2, moderator
1. i se poate parea aberant doar unei persoane care nu are cunostinte juridice. Ipoteca confera doar un drept de preferinta creditorului ipotecar de a-si indestula cu prioritate creanta, inaintea altor creditori la vanzarea silita si un drept de urmarire de a executa silit imobilul ipotecat indiferent in patrimoniul cui s-ar afla. de ce nu ar putea un alt creditor sa execute silit imobilul?
2. Nu se pune sechestru ci se inscrie somatia imobiliara in cartea funciara. Vanzarea se poate face oricand, indiferent de achitarea sau nu a creantei ipotecare. Creditorul ipotecar are posibilitatea sa declare scadent creditul si sa se inscrie la masa credala in dosarul de executare.
3.Se inscrie somatia in cartea funciara. Daca contractul de inchiriere are data certa anterior inscrierii somatiei in Cartea Funciara va fi opozabil adjudecatarului si creditorului urmaritor, altfel nu va fi opozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita neagu simona neagu simona Am credit de nevoi personale la doua banci.In cazul in care nu am putut achita mai bine de 6 luni , deoarece am fost in somaj si una dintre banci mi-a inaintat ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil ektcib ektcib buna ziua, am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de \"grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si ... (vezi toată discuția)
Poate creditorul ipotecar de rang ii sa ceara scoaterea la licitatie a imobilului si sa determine exigibilitatea unei creante garantate cu ipoteca de rangul i? G_A_F G_A_F Am consultat capitolul de executare silita din vechiul cod de procedura (aplicabil in cazul de fata) si nu m-am lamurit pe acest aspect. Sa spunem ca am ... (vezi toată discuția)