avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru mostenire

Buna ziua...

Am nevoie de un sfat in legatura cu o mostenire.

In urma cu cativa ani a decedat bunica mea (din partea tatalui). Tatal meu fiind si el decedat, ca mostenitor am ramas eu si unchiul meu.
Bunicul meu a mers cu noi si a facut succesiunea doar pe casa.
Acum cateva saptamani a murit si bunicul meu ramanand ca eu si unchiul meu sa facem succesiunea pe cele ramase in urma lui.
Cu ce acte trebuie sa merg la notariat? Cu cele 3 acte de mostenitor (al meu, a unchiului si cel a bunicului) care le avem in urma succesiuni de dupa decesului bunicii?

Iar a doua problema.....

Cand a decedat bunicul meu, cei care erau prin casa atunci, au luat actele de proprietate (titlurile de proprietate).
Acum nu stiu nici eu nici unchiul meu de la cine sa le cer inapoi sau daca o sa recunoasca cineva ca le are.
Unde pot sa merg pentru a scoate un duplicat, ce trebuie sa fac si cam cat dureaza?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ayana , utilizator 10:11, 19 August 2010
Mai intai mergeti la biroul de stare civila din localitatea ultimului domiciliu al bunicului de unde vi se va elibera anexa 24 privind deschiderea succesiunii; pe respectiva anexa vi se vor inscrie si bunurile aflate in evidenta (terenuri la birou cadastru - doar ca trebuie sa aveti actele pe teren) si imobilele de la biroul de impozite locale.
Cu anexa, cu primul certificat de mostenitor, cu acte de stare civila, acte de proprietate, certificat de atestare fiscala si dovada d-voastra de unic mostenitor al tatalui dumneavoastra va prezentati la un notar.
Multumesc mult...
Dar, doar in baza actului de mostenitor care este facut in urma decesului bunicii, eu si unchiul meu, putem vinde acum un teren aflat in titlul de proprietate a bunicului/bunicii, fara sa mai facem alta succesiune sau dezbatere?
Mentionez ca eu si unchiul meu suntem in relatii foarte bune, singura problema ar fi recuperarea titlurilor de proprietate.

Multumesc ptr timpul acordat....
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
ayana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitor cu titlu de proprietate GeorgeBB GeorgeBB Buna ziua, am si eu o problema cu titlul de proprietate...,, strabunicul meu a avut 4 copii, si dupa ce a murit au ramas copii lui in acea casa parinteasca ... (vezi toată discuția)