avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare societate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare societate

Buna ziua,
Vreau sa vand o societate cu toate bunurile aflate in proprietate(cladiri,terenuri)
Doresc sa aflu ce taxe catre stat am de platit la suma cu care se vinde,cum se face evaluarea terenului in zona,cladirile au evaluare facuta
Daca trebuie platit la stat TVA la suma cu care se vinde?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: e_florin , utilizator 13:58, 18 August 2010
Ceea ce ati scris aici este foarte vag.
Implica informatii de la un notar si de la un expert contabil (adica un contabil bun).
Daca va prezentati la un notar din raza localitatii unde se afla bunurile societatii, cu extras de Carte Funciara, el va poate face un calcul exact al valorii de expertiza a bunurilor si costurile tranzactiei de vanzare cumparare. Sa nu uitati ca la vanzare, persoanele juridice nu platesc impozit la stat (ma refer aici la impozitul de 2% sau 3% care se palteste la notar pentru transfer de proprietate). Notarului va trebui sa ii spuneti pretul la care vindeti imobilele. Cu informatiile de la notar mergeti la contabil, pentru descarcarea gestiunii Dvs. aveti in evidentele contabile o valoare a imobilului, care o puteti factura in momentul vanzarii. Dupa vanzare Incasati un pret, in baza facturii, pe asta se plateste si TVA si impozit pe profit.
Deocamdata consultati-va cu un notar sa stii valoarea de expertiza si cu un contabil sa cunoasteti toate urmarile tarnzactiei. Nu uitati sa intrebati daca aveti posibilitatea vanzarii imobilului cu cota redusa de TVA 5%, conform Ord. Urg. 200/2008.
Daca vindeti toata societatea, cu toate bunurile ei mobile si imobile, cu activ si pasiv, atunci se face contract de cesiune parti sociale, ...
ipoteze sunt, trebuiesc gasite solutii local, acolo unde sunteti.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns ,la contract de cesiune ma refeream , oricum mi-ati dat o informatie importanta cu O.U.200/2008

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune cote - cedentul primeste, in schimbul sumei cu care a creditat, un imobil ELLABV ELLABV - unic asociat, cedeaza partile sociale. Suemel cu care a creditat societatea ii sunt returnate dar i se da un imobil. Ce implica acest fapt: a) la cesiune si ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil societate comerciala ovidiu95 ovidiu95 Detin un imobil pe societate comerciala al carui asociat unic sunt. Valoarea contabila actuala conform unei evaluari din 2008 este de 400.000 lei. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Tva vanzari imobiliare ChrisR ChrisR Buna, In 2006, firma mea (srl) a cumparat o casa si teren de la o persoane fizica si acum, firma mea vrea se vande casa si teren la o persoană fizica (SRL ... (vezi toată discuția)