avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare imobil societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare imobil societate comerciala

Detin un imobil pe societate comerciala al carui asociat unic sunt. Valoarea contabila actuala conform unei evaluari din 2008 este de 400.000 lei. Vreau sa trec acest imobil de pe persoana juridica (societatea comerciala) pe persoana fizica.
1.Ce posibilitati exista ?
2.Se poate face vanzare cumparare la valoarea de 50.000 lei (mai mica decat valoara din contabilitate) avand in vedere actualele preturi ale imobilelor? Se plateste Tva pentru aceasta tranzactie si daca da cat?
Cel mai recent răspuns: valentin1193 , utilizator 22:13, 16 Octombrie 2012
Puteti vinde imobilul catre o persoana fizica la pretul pietei ( care poate fi mai mic decat vaoarea cu care este inregistrat in contabilitate ) insa nu mai putin de valoarea stabilita in grila notarului.
Vanzarea se va face cu aplicarea TVA-ului aferent, valoarea acestuia urmand a fi calculat functie de pretul final al vanzarii.
Mihail a scris:

insa nu mai putin de valoarea stabilita in grila notarului.

Grila notarului are un alt scop decat ceea ce sa deduce din citat. Grila notarului are menirea de a fi baza de calcul pentru taxe si onorariu. Nu cred ca aceasta grila poate sa impuna vanzatorului un pret minimal.
Pentru transmiterea dreptului de proprietate catre asociatul unic cu costuri mai mici exista varianta lichidarii societatii, caz in care nu se mai aplica TVA-ul din factura.
buna ziua,aveti dreptate cu notarul,eu vreau sa fac invers,sa trec imobilul de pe firma pe mine asociat unic,valoarea de contabilitate este de 200 mil si vreau sa-l trec cu aceasta suma eventual 300 mil,notarul a spus ca pot trece ce suma vreau eu ,doar taxele lui calculeaza la o grila,Si tva se plateste doar daca am colectat tva-ul,cum este cumparat dela persoana fizica nu platesc tva,platesc 16%impozit pevenit
dizolvare fara lichidare, dar eventual platiti 16% impozit pe venit la transferu de propietate,dar in cazul dv nu aveti venit,Deci puteti vinde in pierdere,ca daca vi-l lua banca ce faceati? ei il scoteau pe piata la pret derizoriu ca sa-si scoata banii,Deci faceti pasul acum si rezolvati-va problemele,S-au vandut combinate cu 10000 de euro ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara cu mijloace fixe tiana_30 tiana_30 Buna ziua , va rog daca puteti sa ma ajutati intr-o mare dilema, deja de 2 ani ma chinui sa lichidezi firma la care sunt administrator, firma are 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren costeaeniko costeaeniko Am o intrebare in legatura cu vanzarea unui teren. Societatea la care lucrez a cumparat un teren in anul 2005 de la o persoana fizica (fara TVA), acum vrea sa ... (vezi toată discuția)
Lichidare imobile de pe firma valentin1193 valentin1193 buna ziua,am suspendat firma,si pe firma am cumparat un spatiu cu bani adusi de mine la inceput ,acum doresc sa stiu solutia cea mai ieftina de a intra in ... (vezi toată discuția)