avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare unilaterala salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare unilaterala salariu

Din luna iulie firma la care sunt angajat mi-a redus salariul din CIM la jumatate si m-au anuntat verbal despre aceasta. Lucrez in continuare la ei; pot sa ii dau in judecata ca sa obtin diferenta de bani? Nu am semnat nici un act din care sa rezulte ca sunt de acord cu diminuarea salariului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 17 August 2010
Modificarea CIM cu privire la salariu se poate face numai prin act aditional.
Puteti sa-i actionati in judecata pentru drepturile salariale neachitate.
orice modificare a CIM-ului cu privire la drepturi salariale se face numai prin ACORDUL partilor consfiintit intr-un act aditional la CIM !!! Unilateral nu poate fii modificat !!!
Sesizati si ITM sa vedeti daca au fost cumva depuse acolo acte aditionale semnate in fals.
sandel25 a scris:

orice modificare a CIM-ului cu privire la drepturi salariale se face numai prin ACORDUL partilor consfiintit intr-un act aditional la CIM !!! Unilateral nu poate fii modificat !!!


Se poate modifica unilateral salariul .... in sectorul bugetar , dar nu si in cel privat care necesita acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca in detrimentul angajatului noiklosa noiklosa Buna din nou :-) M-am gandit sa impart pe subiecte diferite intrebarile mele, ca sa fie mai usor de urmarit si pentru altii care ar putea avea interese ... (vezi toată discuția)
Modificare c.i.m. runcan gabriela runcan gabriela buna ziua ,revin cu cateva detalii despre modificarea cim.in luna august am lucrat normal,8 ore/zi pt ca eu nu stiam de trecerea la jum de norma.pe statele de ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate diminua salariul unui angajat ? Multumesc! (vezi toată discuția)