avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cont blocat de ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Cont blocat de ANAF

Buna,

ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat.
Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa deblocheze contul, dar intre timp o sa avem nevoie de un cont bancar pentru ca nu putem sta acum o luna doar sa platim tva-ul, trebuie sa si vindem si sa achizitionam marfa.
Daca fac un cont nou la o alta banca in cat timp ajung sa afle si de contul ala cei de la finante? Care sunt urmatoarele masuri pe care le vor lua finantele daca nu platesc datoriile?
Cel mai recent răspuns: eriklud , utilizator 15:21, 23 Decembrie 2010
Bancile raporteaza cred ca de 2 ori pe luna conturile inchise si deschise . Mai mult sunt obligate, dar la cerere, sa furnizeze rulajele conturilor. Poprirea se infiinteaza imediat , nu au nevoie de titlul executoriu si de incuviintarea instantei. Puteti lua bani din cont si pentru salarii si obligatiile aferente acestora. Sunt permise de lege.Finantele pot pune sechestru pe bunuri.
eriklud a scris:

Buna,

ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat.
Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa deblocheze contul, dar intre timp o sa avem nevoie de un cont bancar pentru ca nu putem sta acum o luna doar sa platim tva-ul, trebuie sa si vindem si sa achizitionam marfa.Daca fac un cont nou la o alta banca in cat timp ajung sa afle si de contul ala cei de la finante? Care sunt urmatoarele masuri pe care le vor lua finantele daca nu platesc datoriile?


in prezent, raportarea la Fisc de catre banci a conturilor nou deschise se face bilunar.

lucrati cu numerar, n-aveti alta solutie pana la deblocare.

pasul urmator al fiscului, daca nu platiti datoriile, este sechestru asigurator pe bunuri.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
ContSters123067, utilizator
buna seara,
ma confrunt cu urmatoarea situatie : am contul blocat de catre anaf . imi intra bani in cont ,mult peste datoria mea la fisc . banca nu vireaza automat banii catre fisc ?
am sunat la banca si mi-au zis ca trebuie sa aduc de la finante o dovada ca nu am datorii la finante si dupa aceea imi deblocheaza contul . pai , eu tocmai din acei bani vreau sa platesc la stat .
ce trebuie sa fac ?
duc op la banca ? sau banca trebuie sa vireze banii ?
Buna,

la noi intotdeauna au virat automat banii la fisc la sfarsitul zilei sau cel tarziu ziua urmatoare si doar in limita sumei datorate.
OP nu se poate introduce cat timp e blocat contul. Dupa ce au virat datoria catre finante, poti sa te duci la finante dupa dovada ridicarii popririi, de obicei este o camera numita "executari silite" acolo sa te duci, sau poti astepta pana trimit ei o scrisoare de ridicare.
Eu la BT, nici nu mai aveam nevoie de dovada, pentru ca dupa ce a fost virata suma datorata deja imi functiona cardul si scoteam bani...
buna seara,
am rezolvat ! am mers la banca , am scos bani, am platit numerar in baza popririlor! maine merg sa iau de la finante dovada catre banca pentru deblocarea sumei .
altfel , banca imi percepea 100 euro comision pentru fiecare din sumele poprite si va dati seama :erau trei, deci 300euro(1290ron), pentru ~ 4000 ron (cam atat aveam la imp minim +majorari).
ps. noroc cu fata de la banca ! ea m-a sfatuit asa,eu ma dusesem glont sa-mi vireze banii la stat

Alte discuții în legătură

Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Popriri ramase in fiinta pe cont dupa achitarea datoriei NegruVasilica NegruVasilica Buna ziua! Am Cont deschis la Banca Transilvania. In octombrie 2013 cind fiica mea mi-a trimis din Italia 50 de euro nu am putut sa-i ridic intrucit aveam ... (vezi toată discuția)