avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... razbunare primar?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

razbunare primar?

Buna ziua,va prezint o situatie intalnita intr-o institutie publica locala cu edil PDL-ist.
E vorba de persoana mea care in luna ianuarie 2010, ocupa o functie de sef birou. In urma unor conflicte cu domnul primar ( mai clar l-a iritat ca m-am inscris la o formatiune de sindicat si am avut tupeul sa-i zic de niste sporuri legale care trebuia sa ni le dea)in martie a modificat organigrama. Dar cum????!!! In ianuarie aveam in subordine un numar de 4 persoane si 2 posturi vacante, deci legal ma incadram pentru a ocupa aceasta functie. Prin modificarea organigramei mi-a luat cele 4 persoane si cele 2 posturi vacante , le-a mutat in cadrul altui compartiment , dar de la acelasi serviciu si asa am ramas fara functie de conducere. Intrebarea mea : este corect ceea ce a facut , tinand cont ca prin schimbarea la alt compartiment trebuiau schimbate si atributiile acelor persoane?cu toate ca ele presteaza aceleasi atributii......Mai mentionez ca in ianuarie eram in organigrama un numar de 93 de posturi, iar dupa ce a schimbat organigrama a anulat posturile vacante (dar nu toate, nu la toate serviciile)si am ramas 67 de posturi. E corect???!!! si asa s-a modificat si numarul de posturi de conducere ( prin aplicarea cacelui procent de 12% din posturi) Ce ma sfatuiti sa fac ? nu am primit nici o dispozitie de schimbare de functie, de schimbare de atributii .....
Cel mai recent răspuns: rianaadnana , utilizator 23:00, 19 August 2010
Veti primi si dispozitia stati linistit.Si la mine a fost la fel.Si doar ca sa nu mai salveze postul meu mi-a trimis in birou 2 persoane cu 45% atributii conform activitatii biroului meu si uite asa mie mi-a desfiintat postul,desi practic in birou suntem 6 persoane deci am fi 5+1 ,dar datorita faptului ca doua colege sunt cu 55% atributii in alte compartimente unde dealtfel sunt trecute in statul de functii,eu nu mai pot fii sef de birou,chiar daca coordonez fara nici o dispozitie de sef activitatile serviciului.De ce spun eu ca lasa functionarii mereu la latitudinea primarului fara a se gandii nimeni ca unii dintre primari sunt alesi cum sunt alesi dar ei nu au studii juridice si ne catalogheaza dupa aspect fizic,dupa culoarea politica si mai putin dupa profesionalism.La asta ar trebui sa se gandeasca BOC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Contabil sef primarie ContSters72755 ContSters72755 Buna ziua, lucrez in cadrul primarii comunale, si am dispozitii in ceea ce priveste resursele umane. In acest moment am o nedumerire. In cadrul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice? mihai_mihai mihai_mihai cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice, care sunt conditiile in care o institutie publica poate vacanta un post. va multumesc si ... (vezi toată discuția)