avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adaugarea unei persoane in vizita la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adaugarea unei persoane in vizita la intretinere

Eu locuiesc impreuna cu mama intr-un apartament din bucuresti unde platesc intretzinerea integral.Prietena mea locuieste in alt apartament din alt bloc iar eu o vizitez constant la citeva zile.Cei de la administratia blocului respectiv vor sa ma treaca si acolo la cheltuielile de intretinere .In cursul unei luni nu ramin mai mult de zece zile pe la prietena mea.As vrea sa stiu daca demersul administratorului din acel bloc este legal??si daca exista vreo reglementare privind aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 12:04, 26 Ianuarie 2008
Vechiul HG 400/2003 Art. 18. lit. c):
...stabilirea cotelor de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul stabil în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar minimum 15 zile pe luna; stabilirea perioadei pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna; participarea proprietarilor la cheltuielile de administrare si de întretinere a cladirii; modul de folosire a fondurilor proprii; activitatile pentru care se pot încheia contracte de prestare de servicii;

De la preşedintele Asociaţei tale, cere o adeverinţă precum că plăteşti la adresa ta întreţinerea şi cu ea te duci la As. de prop. a prietenei tale şi-i ceri nr de înregistrare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2007
Mihai17, utilizator
multzumesc frumos!asa o fac!
Si noua lege a asociatiilor de proprietari conditioneaza inscrierea la intretinere tot de durata minima de 15 zile.
Romy a scris:

Si noua lege a asociatiilor de proprietari conditioneaza inscrierea la intretinere tot de durata minima de 15 zile.


Unde? La ce articol? Eu de ce nu am găsit?
Daca consumurile sunt contorizate individual pe fiecare apartament nu este necesara declararea.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o nelamurire.locuiesc la bloc si am o vecina care ... matiuta matiuta Buna ziua Am o nelamurire.Locuiesc la bloc si am o vecina care spune ca locuieste singura,deci este trecuta o singura persoana la intretinere,dar are un baiat ... (vezi toată discuția)
Sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo 15 zile ukutza ukutza buna ziua, Administratorul blocului in care locuiestie prietenul meu ma trecut la intretinere pentru simplu fapt ca vin in vizita la el zilnic vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre un vizitator si un locatar ContSters222748 ContSters222748 Fiica mea locuieste cu logodnicul ei dar nu si-a facut mutatie. Vine in fiecare zi in vizita la mine. Doresc sa-si pastreze momentan adresa pe buletin. Doua ... (vezi toată discuția)