avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adaugarea unei persoane in vizita la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adaugarea unei persoane in vizita la intretinere

Eu locuiesc impreuna cu mama intr-un apartament din bucuresti unde platesc intretzinerea integral.Prietena mea locuieste in alt apartament din alt bloc iar eu o vizitez constant la citeva zile.Cei de la administratia blocului respectiv vor sa ma treaca si acolo la cheltuielile de intretinere .In cursul unei luni nu ramin mai mult de zece zile pe la prietena mea.As vrea sa stiu daca demersul administratorului din acel bloc este legal??si daca exista vreo reglementare privind aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 12:04, 26 Ianuarie 2008
Trebuie sa locuiesti acolo efectiv cel putin 15 zile pe luna.
Daca nu este intrunita aceasta conditie, atunci nu te poate trece la intretinere.
eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare ... suntem 3 in apartament.. in chirie. .. si la una din colegele de apartament.. ii mai tot vine o prietena in vizita.. da nici ea nu sta foarte mult .. poate adunat sta cam tot 10 zile / luna ...si ne mai vin amici si prieteni da care nu stau mai mult de o noapte... acu administratorul a zis ca prea multa lume se plimba pe la noi.. si ca ne va trece luna urmatoare 5 la cheltuieli ... poate face asa ceva? imi dati si mie link cu legea unde zice ca trebuie sa stea MINIM 15 zile (consecutive sau nu) ca sa o listez si sa i-o dau de cap :)
mersiQ anticipat.
Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, hotărâre nr. 1588/2007 Art. 17
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:

r) stabileşte cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;
In opinia mea daca adunarea generala a asociatiei de proprietari stabileste o perioada mai mica de 15 zile, atunci vor trebui inregistrate persoanele in functie de decizia asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o nelamurire.locuiesc la bloc si am o vecina care ... matiuta matiuta Buna ziua Am o nelamurire.Locuiesc la bloc si am o vecina care spune ca locuieste singura,deci este trecuta o singura persoana la intretinere,dar are un baiat ... (vezi toată discuția)
Sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo 15 zile ukutza ukutza buna ziua, Administratorul blocului in care locuiestie prietenul meu ma trecut la intretinere pentru simplu fapt ca vin in vizita la el zilnic vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre un vizitator si un locatar ContSters222748 ContSters222748 Fiica mea locuieste cu logodnicul ei dar nu si-a facut mutatie. Vine in fiecare zi in vizita la mine. Doresc sa-si pastreze momentan adresa pe buletin. Doua ... (vezi toată discuția)