avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa intru si sa locuiesc in casa parintilor mei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa intru si sa locuiesc in casa parintilor mei

Va rog un sfat; Cum pot sa intru efectiv si sa locuiesc in casa parintilor mei in urmatoarea situatie: In urma cu un an , perioada in care ma aflam in detentie, tatal meu a fost pacalit si a incheiat , la notar, un antecontract de vanzare – cumparare a casei fara acceptul meu ca unic mostenitor si fara ca sa fie dezbatuta succesiunea dupa decesul mamei mele survenit in urma cu doi ani. In luna mai 2010 a decedat si tatal meu si in urma dezbaterii sucesiunii la notar, urmare decesului tatalui si respectiv a mamei mele am primit un certificat de mostenitor pentru locuinta dar cumparatorul nu vrea sa plece din casa si nu i-mi da voie sa intru nici in curte pe motiv ca el a cumparat casa desi nu are contract de vanzare –cumparare a casei ci numai acel antecontract care a fost semnat de tatal meu. Unde sa ma adresez si cum sa procedez ca sa intru si sa locuiesc in casa parintilor mei pentru care am primit de la notar un certificat de mostenitor pentru acea casa pe numele meu ca unic copil al parintilor mei.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: GherghinaP , utilizator 01:01, 19 August 2010
trebuie studiat antecontractul pentru a putea sa va ofer un raspuns corect; s-ar putea incerca cu o actiune in evacuare.
avocat Cristina Popescu
Trebuie sa depuneti o actiune in revendicarea imobilului.
Dupa parerea mea va trebui sa va adresati tot instantelor care sa analizeze actele pe care le veti depune la dosarul cauzei. Cel care a ocupat casa va trebui sa faca dovata cumpararii casei cu inscrisuri doveditoare, altminteri va trebui sa fie evacuat.
Antecontractul ce spune? Vinde partea sa de casa sau in intregime?
S-a platit integral sau partial?
Ce se obliga cumparatorul si ce se obliga vanzatorul?
Sunt multe variabile.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic
Nu sunt de specialitate, dar intreb: daca nu a fost facuta succesiunea, practic s-ar fi facut o vanzare a unei parti din casa care nu apartinea tatalui dvs. In acest caz, daca cineva vinde ceva ce nu ii apartine, actul nu e nul? Adica, asa ar trebui, nu? Legal, proprietatea ar trebui protejata si actul declarat nul. Ca proprietarul nu poate fi despagubit, pentru ca tatal dvs a murit si nu are pe cine sa traga la raspundere, asta nu ar trebui sa fie treaba dvs...

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract vanzare-cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog ajutati-ma, care sunt prevederile legale si daca e posibil care e procedura ca sa fie anulat un antecontract de vanzare cumparare a casei ... (vezi toată discuția)
Subiect: evacuare sau anulare antecontract de vanzare cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog un sfat, care este procedura legala ca sa evacuez cat mai urgent din locuinta parintilor mei un asa zis cumparator, in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Evacuare sau anulare antecontract de vanzare cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog un sfat, care este procedura legala ca sa evacuez cat mai urgent din locuinta parintilor mei un asa zis cumparator, in urmatoarea ... (vezi toată discuția)