avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subiect: Evacuare sau anulare antecontract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subiect: Evacuare sau anulare antecontract de vanzare cumparare


Buna ziua,

Va rog un sfat, care este procedura legala ca sa evacuez cat mai urgent din locuinta parintilor mei un asa zis cumparator, in urmatoarea situatie?

In luna octombrie 2007 tatal meu a incheiat un antecontract de vanzare cumparare a casei de locuit si a terenului aferent, proprietatea comuna a parintilor mei, dupa decesul mamei mele din luna februarie 2007 desi nu era facuta succesiune dupa mama mea, la data respectiva existand chiar si o actiune pe rol la judecatorie pentru aceasta succesiune.In luna mai 2009 a decedat si tatal meu iar in acel moment persoana cu care a incheiat tatal meu antecontractul a intrat in locuinta (care este la tara) parintilor mei si nu vrea s-o elibereze spunand ca el este proprietar.

In luna ianuarei 2011 am dezbatut succesiune dupa decesul ambilor parinti la un notar public si mi s-a eliberat un certificat de unic mostenitor asupra casei de locuit si a terenului aferent detinuta de parintii mei.

Am intrebat un avocat ce sa fac si mi-a zis ca acea persoana nu este proprietar, ca antecontractul nu mai este valabil deoarece nu a fost incheiat un contract de vanzare cumparare in termen de un an respectinv la data de 1 X 2008 de la data incheierii antecontractului (1 X 2007) asa cum era mentionat in antecontract, dar cumparatorul nici nu ma tine de vorba, sta cu poarta inchisa si nu -mi da voie sa intru in casa. Acea persoana nu a solicitat incheierea contractului de vanzare cumparare nici la un an de la data incheierii antecontactului si nici dupa aceia cand traia tatal meu si nici pana in prezent.

Spuneti-mi cum sa procedez sa cheltui cat mai putin si sa oblig persoana respectiva sa plece cat mai repede din casa parintilor mei si a mea, eu fiind proprietar asa cum scrie in certificatul de mostenitor si in extractul de la cartea funciara, avand nevoie urgent de locuinta deoarece de curand am divortat si stau cu copilul in chirie si nu am posibilitati sa platesc chiria si sa-mi cresc si copilul, avand indeminzatie de somaj doar inca o luna.

Va multumesc pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 21:55, 23 Februarie 2011
problema ridicata de dvs nu este asa de simpla;in primul rand, tatal dvs nu putea sa vanda tot,dupa decesul mamei dvs,dat fiind faptul ca mai exista un mostenitor rezeravatar(dvs in speta).
problema delicata care se pune este daca se vor gasi solutii de anulare a respectivului antecontract.
ca idee,motivele pot fi multiple: pret neserios,lipsa discernamatului,etc.
in orice situatie,dvs aveti dreptul cel putin a primi o sulta,raporata la cota parte pe care o detineti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sau anulare antecontract de vanzare cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog un sfat, care este procedura legala ca sa evacuez cat mai urgent din locuinta parintilor mei un asa zis cumparator, in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Cum sa intru si sa locuiesc in casa parintilor mei GherghinaP GherghinaP Va rog un sfat; Cum pot sa intru efectiv si sa locuiesc in casa parintilor mei in urmatoarea situatie: In urma cu un an , perioada in care ma aflam in ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog ajutati-ma, care sunt prevederile legale si daca e posibil care e procedura ca sa fie anulat un antecontract de vanzare cumparare a casei ... (vezi toată discuția)