avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei CCC

Care este suma ce mi se va acorda ca indemnizatie pentru cresterea copilului la un venit net de 5572 lei realizat in ultimele 12 luni inaintea nasterii.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:51, 18 August 2010
85% din acesta ; sa inteleg ca acesta este venitul total sau lunar/ pentru ca se face o medie a veniturilor lunare din ultimele 12 luni, daca nu ma insel eu.Deci d-voastra veti primi pe luna 85% din media veniturilor anterioare.
avocat Cristina Popescu
Conform art. 1 alin. (1) din O.U.G. nr. 148/2005, cu completarile si modificarile ulterioare, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)
85 % julien_slbz julien_slbz Se tot vorbeste de revenirea la procentul de 85% ....pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani...a fost si publicat actul in cauza si in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autorr si indemnizatie crestere copil crismari crismari Buna ziua Intrebare: la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului, se iau in calcul si veniturile din contract de autor? si inca o intrebare: 85% ... (vezi toată discuția)