avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anulare contract VODAFONE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anulare contract VODAFONE

Am contractele:
1/ -pentru doua telef mobile, pe 24 de luni, incheiat in luna iunie 2010
2/ -pentru alte doua telef mobile,pe 12 luni,incheiat in luna iunie 2010
3/ -pentru un telef fix,pe 24 luni, incheiat in luna iulie 2010

Doresc anularea contractului pe 24 de luni pt telefonie mobila.
Exista aceasta posibilitate?
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 22:37, 18 August 2010
Da. Solicitati rezilierea contractului.
Trebuie sa intrebati la vodafone ce taxa de reziliere inainte de termen aveti de plata, deoarece ati beneficiat de o promotie (2 telefoane), iar posibilitatea de a cere rezilierea, conform recentei legi adoptate, nu este aplicabila in cazul in care ati beneficiat de promotii.
Daca am inteles eu gresit, si este vorba doar de contracte pentru numere de telefon sau de telefoane nesubventionate de Vodafone, atunci puteti rezilia contractul fara plata unei taxe de penalizare.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“ART. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale.”
ART. II
In anexa la Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
- comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
- comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;”.

Nu este vorba de exceptiile precizate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament orange andreyc1986 andreyc1986 buna ziua. am un abonament orange si mai am o perioada contractuala de 5 luni. ma intereseaza daca pot sa renunt la abonament pana la expirarea contractului , ... (vezi toată discuția)