avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Vodafone
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Vodafone

Buna ziua,

In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi se va prelungi contractul cu 24 de luni, insa nu mi-a specificat faptul ca in caz de reziliere va fi perceput vreo taxa. Tin sa mentionez ca nu am cumparat niciun telefon cu pret promotional in aceasta perioada.
Am fost la un alt operator de telefonie mobila pentru a-mi porta numarul, iar in urma acestui fapt, am primit un mesaj ca la urmatoarea factura mi se va aplica o despagubire pentru reziliere inainte de termen.
Este aceasta despagubire abuziva sau nu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tictac , utilizator 11:30, 8 Decembrie 2015
uitati ce zice legea 161/2010
rt. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."

Art. II
In anexa la legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea i, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;".

ca sa reziliati contractul ii trimiteti cu 30 de zile o scrisoare recomandata cu confirmare de primire si solicitati rezilierea si trimiteti si o copie ale articolelor ce leam enumerat mai sus
si nu o sa mai ceara niciun fel de taxa
Am fost la sediul Vodafone si mi-au confirmat ca si in cazul unui preaviz de 30 de zile, va trebui sa achit contravaloarea abonamentului pe perioada restanta, angajatul, foarte amabil, mi-a si calculat suma datorata.
Dupa refuzul celor de la Vodafone, am contactat ANPC, situatia rezolvandu-se in favoarea mea. Recomand celor in situatia mea sa apeleze cu incredere ANPC.
Iata si raspunsul:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vodafone crovu crovu Am contractele: 1/ -pentru doua telef mobile, pe 24 de luni, incheiat in luna iunie 2010 2/ -pentru alte doua telef mobile,pe 12 luni,incheiat in luna iunie ... (vezi toată discuția)