avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificari legislative sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificari legislative sediu social

Buna!
Inca nu am deschis nicio societate comerciala de cand au aparut modificarile legislative privind sediul. Din legislatie inteleg ca trebuie ca si contractul de comodat sa fie inregistrat la Administratia financiara si trebuie sa obtin de acolo, de asemenea, un certificat privind respectivul sediu social. Banuiesc ca, contractul de comodat il voi depune la finante tot in aceleasi conditii ca si un contract de inchiriere (respectiv, insotit de dovada proprietatii, acord daca e nevoie, acte de identitate) si tot acolo depun si o cerere pentru acel certificat. Cat dureaza obtinerea acestuia? In plus, am o situatie particulara: o persoana urmeaza sa deschida in acelasi timp 2 societati comerciale, in ambele avand calitatea de asociat (nu unic). Ambele societati vor avea acelasi sediu. In acest caz banuiesc ca, in afara de certificatul emis de finante, trebuie sa se dea si acea declaratie autentica privind respectarea conditiilor legale (conditiile sunt indeplinite, fiind vorba de un numar de 2 baraci metalice distincte si un hectar teren, activitatea care urmeaza a se desfasura necesitand exact genul acesta de locatii). S-a mai modificat ceva la infiintarea societatilor in afara de aceste prevederi (prevederi care, in opinia mea, ingreuneaza si lungesc inutil procedura)? Modificari de taxe? Am deschis mai multe societati comerciale, insa niciuna foarte recent (in sensul ca niciuna dupa intrarea in vigoare a prevederilor legale respective). Va multumesc pentru ajutor! O zi buna tuturor!
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
plummy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 13:05, 19 August 2010
La tot ceea ce ati scris raspunsul este da.
Adica inregistrati la finante, care dau o adresa ca sunt de acord cu functionarea in spatiul respectiv.
Daca in acelasi loc functioneaza mai multe societati, pentru cea de a doua constituita trebuie declaratie ca imobilul corespunde din punct de vedere al constructiei si pentru functionarea celei de a doua societati.
Si DA, totul e facut sa ingreuneze si taraganeze, dar si sa poata verifica un pic mai bine societatile acestea multe, cam acestea sunt modificarile mai noi, si cred ca sunt usoare modificari si la taxe.
Multumesc. Si inteleg ca acum trebuie sa depun si o declaratie autentica privind faptul ca se detine calitatea de asociat unic intr-o singura societate sau nu se detine? Sau aceasta prevedere se aplica numai daca societatea in curs de constituire este cu asociat unic?
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
plummy, utilizator
Declaratia pentru asociat unic si administrator trebuie facuta. Aceste declaratii se fac obligatoriu cand cineva infiinteaza o firma sau daca intra intr-o firma deja existenta, adica daca urmeaza sa aiba calitatea de asociat unic, sau nu, administrator, ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie nesuprapunere sediu social ContSters130254 ContSters130254 Buna ziua, Am intampinat o mica problema astazi la depunea dosarului pentru constituirea unui SRL. In momentul in care am primit certificatul de la ANAF il ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract de comodat pentru un apartament pentru care exista deja un contract de inchiriere a spatiului? cenescu cenescu Se poate face un contract de comodat pentru un apartament pentru care exista deja un contract de inchiriere a spatiului? Este vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Infiintare MIHAELA IONELA PANAIT MIHAELA IONELA PANAIT Doresc s-a infiintez o societate S.R.L. ce acte imi trebuiesc la dosar? (vezi toată discuția)