avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ce e mai greu???
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ce e mai greu???

buna seara am tot citit pe aici..si ma intrebam care admitere e mai grea???cea de la inm sau sng???seara buna ms
Cel mai recent răspuns: zz-man , utilizator 22:33, 20 August 2010
Este mai greu acolo unde esti mai putin pregatita.
tanya.br a scris:

...ma intrebam care admitere e mai grea???cea de la inm sau sng???seara buna ms


Se spune ca admiterea la INM este foarte grea.
Dar aceasta nu inseamna ca admiterea la SNG este usoara:belay:

Poate sa fie la fel de greu sau de usor, la ambele:D

Numai cel care se prezinta la examen/concurs poate sa aprecieze;)

Succes
Dacă faci parte dintre persoanele care au mai dat la INM și au reușit să facă mai mult de 50 de puncte, atunci admiterea la SNG ți se va părea floare la ureche. Iar dacă nu prea ai stat de învățat și brusc te hotărăști să te apuci pentru a susține aceste concursuri, INM-ul va fi misiune imposibilă, iar SNG-ul un obiectiv care chiar dacă nu este ușor, poate fi atins. Într-un singur an au fost subiecte grele la SNG, în 2009 (principala dificultate fiind la organizare judiciară, nu la proceduri), când nu s-au ocupat locurile și de aceea au fost nevoiți să mai organizeze o sesiune la începutul lui 2010, dar din câte știu eu această tendință de a face subiecte grele se pare că va fi evitată în viitor. Este nevoie de grefieri și nu de locuri libere. Concluzia - e mult mai ușor de intrat la SNG și chiar dacă nu ești mare jurist, dar ai totuși perseverența de partea ta, nu este deloc exclus ca să te vezi pe lista admișilor. Obligatoriu trebuie citite subiectele din anii trecuți și văzut baremul de corectare ca să-ți faci o idee despre cerințe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti sustine examen de admitere la inm dupa absolvirea sng? AlinaBaron AlinaBaron Buna seara! In situatia in care sustin admiterea la INM in sesiunea august-septembrie, iar in cazul unui rezultat defavorabil, ma inscriu ,sustin examenul ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Subiecte examen grefier organizate de curile de apel ??? lauraluro lauraluro Buna seara Ar putea sa imi spuna cineva despre subiectele la concursurile de grefier (nu ma refer la admiterea la SNG) ...as dori sa incerc luna viitoare la ... (vezi toată discuția)