avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Diminuarea indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Diminuarea indemnizatiei de somaj

Este legala micsorarea cu 15% a cuantumului indemnizatiei de somaj?ce act normativ sta la baza acestei hotarari si daca el a devenit operational prin publicarea lui in Monitorul Oficial?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 07:58, 19 August 2010
Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar :
Art. 5. — De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumul indemnizatiei de somaj stabilit in conditiile prevazute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, si aflat in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi sau care se stabileste ori se repune in plata dupa suspendare, potrivit prevederilor legale, ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si drepturile banesti care se acorda lunar din bugetul asigurarilor pentru somaj in functie de cuantumul indemnizatiei de somaj stabilite potrivit legii se diminueaza cu 15%.
consider ca diminuarea cuantumului ajutorului de somaj nu este legala motivat de faptul ca salariatului i s-a retinut si virat in contul specific sumele legale, iar prin lege acesta nu poate beneficia, in totalitate, de dreptul sa. in rest, colegul meu are dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ContSters142651 ContSters142651 Spuneti-mi si mie va rog.....se taie sau nu din somaj 15 %?La TV spune ca se taie....insa pe net nu am gasit nici o informatie de acest gen... (vezi toată discuția)
diminuarea somajului cu 15% neliz neliz Drepturile banesti prevazute la art. 72 din 75 din Legea nr. 76/2002, se diminueaza cu 15%. Inainte cuantumul indemnizatiei pentru cei care se angajau din ... (vezi toată discuția)