avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Borderou de achizitii cereale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Borderou de achizitii cereale

Buna ziua. Am urmatoarea speta : Am 30 HA teren arabil pe care l-am dat in arenda la o societate comerciala care a cultivat grau. Reprezentantul societatii imi spune acum ca, arenda care mi se cuvine(in contractul de arenda se specifica ca arenda este de 30% din productia realizata) in cazul meu 1.000 kg grau/ ha * 30 HA= 30 to va fi vanduta cu factura catre o alta societate comerciala, banii care mi se cuvin fiind diminuati cu valoare TVA-ului. Eu consider ca nu este corecta aceasta abordare.Ceea ce i-am solicitat este sa-mi dea arenda adica cele 30 to de grau, eu gasind deja un cumparator care vrea sa achizitioneze graul un pret foarte bun, aceasta tranzactie reflectandu-se intr-un borderou de achizitie. Vrea sa stiu daca aceasta abordarea a mea este cea mai avantajoasa si desigur daca respecta cadrul legal.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:39, 19 August 2010
Este corecta abordarea dvs.; cel care decide cum sa vanda nu este arendasul ci proprietarul.

Daca piata mergea prost va umplea de grane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit agricol ciungu ciungu Buna ziua, As vrea sa stiu daca am 4,25 ha teren agricol, din care 3,88 ha date in arenda,cine plateste impozitul care se plateste de la ... (vezi toată discuția)
Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)
Cas pe teren agricol jenicaprod jenicaprod Eu am dat in arenda 2 ha de teren agricol. Subventia o ia arendasul, iar eu platesc impozitul pe teren. Cand este vorba sa se dea drepturile ce mi se cuvin ... (vezi toată discuția)