avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denuntare calomnioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denuntare calomnioasa

Am primit o reclamatie la politie pentru insulta prin telefon(sms),nefondata,fara probe ,in plus persoana care a facut aceasta reclamatie incearca de ani de zile sa -mi distruga casnicia .Exista sansa de a castiga in instanta pentru denuntare calomnioasa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:09, 19 August 2010
otesani a scris:

nu cred ca sunt intrunite conditiile denuntarii calomnioase. va acuza de savarsirea vreunei infractiuni prin acele sms-uri?

daca nu sunt intrunite conditiile denuntarii calomnioase, ma intreb, politia nu are nevoie de dovezi pentru a accepta plangerea cuiva?
ca sa fiu deranjata de cineva, fie doar pentru un minut...nu e nevoie de dovezi ca am insultat prin telefon si am trimis SMS?
unul depune plangere la politie impotriva mea fara dovezi, eu ma plang de calomnie si totul se transforma intr-un joc al nervilor!
PAREREA MEA e ca nici unei plangeri daca nu e sustinuta de dovezi, n-ar trebui sa i se dea curs...
(imi pare rau, pentru tine, teo!)

eu cred ca acea reclamatie este sinonima cu un denunt sau o plangere asa cum e ceruta de art 259 cod penal denuntarea calomnioasa.
de ce sa nu aveti sanse atat timp cat exista reclamatia la politie si ati si fost chemata banuiesc la sediul politiei si s-au si facut unele cercetari.
succes
Printre altele, este posibil sa nu fie intrunite elementele constitutive ale infractiunii de denunt calomnios.
Lipsa dovezilor arata doar ca sunteti strain de infractiune datorita faptului ca nu exista probe.
Daca nu se dovedeste pe baza de probe indubitabile faptul ca, denuntul a fost ...calomnios in sensul legii penale, persoana respectiva nu va raspunde nici ea...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
D-le avocat, va multumesc pentru raspuns...dar e posibil sa se accepte reclamatii fara probe concrete care sa defaimeze o persoana?
Daca se va dovedi de catre partea acuzarii pe baza de probe ca denuntul este calomnios persoana va raspunde penal.Adica va suporta rigorile legii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios teo2304 teo2304 Buna ziua, mi s- a facut plangere penala pentru insulta prin telefon, mai concret ne-am certat prin telefon... replicile fiind reciproce... Persoana ... (vezi toată discuția)
Daca cineva ma reclama la infinit si primesc doar nup exista posibilitatea sa-l dau in judecata pentru daune morale|? ContSters182547 ContSters182547 din cate am mai discutat cica as putea sa dau in judecata acea persoana pe calomnie si acolo sa cer daune morale...multumesc (vezi toată discuția)
Acuzat de furt calificat dpc import export gavrusdaniel gavrusdaniel buna ziua in anul 2007 am fost acuzat de patronul firmei la care lucram de furt calificat, dupa trei ani si ceva de cosmar si plimbari la politie i sfarsit sa ... (vezi toată discuția)