avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune - calea mai ieftina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune - calea mai ieftina

buna ziua.
socrul meu a decedat in urma cu 7 ani, soacra in urma cu 4 luni si nu s-a facut nici o suscesiune. Sotia mea mai are o sora si doresc sa se dezbata suscesiunea. Am inteles ca este mai convenabil prin actiune la Instanta de Judecata. Care sunt pasii de urmat, ce documente sunt necesare, cine deschide actiunea, care ar fi costurile?
Am inteles ca actiunea poate fi intrerupta, daca partile ajung la o intelegere. Cum se procedeaza?
Recunosc ca am pus cam multe intrebari si va multumesc pentru intelegere.
pai daca mai trebuie sa platesti si taxa de timbru si avocatul atunci nu stiu daca pe cale judecatoreasca ajunge mai ieftin.
parerea mea e ca e mai ieftin daca mergeti pe cale judecatoreasca dar nu apelati la serviciile unui avocat.
poate gresesc dar asa pare..
oricum decizia va apartine
Exista posibilitatea ca tranzactia sa fie redactata si semnata la primul termen de judcata.Deci, instanta sa accepte tranzactia fara ce 3 la suta.
Daca se incheie tranzactie si s-a achitat taxa, aceasta se restituie.
La notar nu se restituie nimic...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Exista posibilitatea ca tranzactia sa fie redactata si semnata la primul termen de judcata.Deci, instanta sa accepte tranzactia fara ce 3 la suta.
Daca se incheie tranzactie si s-a achitat taxa, aceasta se restituie.
La notar nu se restituie nimic...

avocat Claudiu Lascoschi

Eu am facut-o la instanta, cu semnarea tranzactiei la primul termen. M-a costat 20 lei si onorariul avocatului pentru fratele meu, stabilit de mine (minimul permisE adevarat, suntem prietene.). Apoi o cafea data de frate-meu si atat.
Timpul a fost de 6 sapt.
Felicitari=D>
Sper ca au inteles oamenii.
Singura intrebare este daca se mai poate face intre termene...
Nu stiu. Cred ca depinde de instanta. Legislatia nu s-a modificat, nu?

Alte discuții în legătură

Succesiune legala Mihail Opra Mihail Opra Buna Ziua, Pe o proprietate sunt mai multi mostenitori legali, dar nu toti dintre ei vor sa participe la realizarea succesiunii notariale, fapt care face ca ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii cristina1980 cristina1980 tatal meu a decedat acum 3 luni. el are dintr-o casatorie anterioara cu mama mea 2 copii, eu sunt copilul mamei la fel dintr-o casatorie anterioara. Nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mostenitor unic-instanta Georgi2001 Georgi2001 Buna ziua, Ca si urmas unic al parintilor decedati, se poate face succesiunea in instanta? Mentionez ca decesurile au avut loc in 2000 si 2001 si ma ... (vezi toată discuția)