avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Buna,am o problema si as dori sa obtin un raspuns.Am sa va explic putin,am un baietel de 2 anisori,eu si tatal lui nu suntem casatoriti si suntem impreuna de 5 ani.Anul acesta din cauza situatiei economice am decis impreuna sa merg in Spania la munca pentru cateva luni ca sa strang niste bani ca sa putem merge inainte si eventual sa ne refacem viata in Spania(noi ne-am cunoscut in Spania acum 5 ani).Problema e ca eu din nefericire am avut o aventura aici,nu am sa ma justific pentru ca stiu ca nu e bine ce am facut,dar a fost doar o chestie de moment pentru ca eu am implinit cu familia suta la suta,in decursul a 5 luni de cand sunt in Spania a trimis 6000 euro acasa,pachet baiatului meu,in fiecare zi sun de 2 sau de 3 ori,deci familia a fost mereu pe primul loc.Din nefericire partenerul meu a fost informat de ce am facut eu in Spania si s-a despartit de mine.Vreau sa mentionez ca avem casa in tara facuta impreuna dar este pe numele lui,eu practic nu am nimic in tara.Ce sanse am sa obtin custodia baiatului meu,si ce sanse am sa-l aduc in Spania cu mine.Eu sunt de acord sa impartim custodia astfel ca baietelul meu sa traiasca si cu mama o perioada si cu tatal.Ce conditii trebuie sa implinesc?Ce trebuie sa fac?Sunt foarte indurerata si nu vreau decat sa am baietelul langa mine.Imi cer scuze pentru greselile de ortografie,trec printr-o perioada dificila.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:32, 21 August 2010
D-voastra trebuie sa solicitati incredintarea copilului spre crestere si educare printr-o actiune in instanta. Nu exista in tara noastra custodie comuna. Angajati un avocat in acest sens si ptr. un eventual drept de creanta asupra locuintei.
avocat Cristina Popescu
Va trebui sa formulati actiune de divort cu 3 capete accesorii si anume:
-desfacerea casatoriei din culpa exculsiva sau comuna dupa cum conveniti,
- incredintarea minorului spre crestere si educare mamei,
-stabilirea unei pensii in favoarea minorului si obligarea paratului la plata acestuia de la data introducerii actiunii si pana la majorat,( pensia poate fi stabilita fie la venitul minim pe economie, fie in functie de veniturile paratului caz in care se va stabili in procent de 25 % din venitul net realizat)
-reluarea numelui avut anterior casatoriei sau daca vreti sa-l pastrati va trebui paratul sa -si de acordul.
Apoi, pentru incredintarea minorului vor trebui administrate probe din care sa rezulte ca este in interesul minorului ca acesta sa fie incredintat mamei.
In cadrul probatoriului adminisitrat va trebui sa dovediti ca din momentul plecarii dvs. in Spania ati trimis bani si ati tinut legatura permanent cu acesta.
Instanta are in vedere la incredintarea minorului un ansamblu de criterii si se analizeaza practic cele mai prielnice conditii de crestere si educare ale acestuia.
Pentru mai multe detalii privind criteriile avute in vedere de instanta ,va invit sa lecturati aici:www.avocatnet.ro/content/for...
Probe:-inscrisuri, martori care pot fi si rude, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea minorului, ancheta sociala.
Angajati avocat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cei 2 sunt concubini, initiatoarea topicului a specificat faptul ca nu sunt casatoriti.
Solicitati printr-o actiune in instanta incredintarea minorului si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Apoi, obtinand custodia, veti putea sa luati baietelul acolo, insa , va trebui sa va intelegeti cu tatal in aceasta privinta, deoarece el va avea dreptul de mentine legaturi cu copiulul, de a-l vizita si a petrece timp cu acesta.
sa veniti in tara sa faceti cerere in instanta pt incredintarea tutelei.
Da, asa este.. nu sunt casatoriti-acel " nu " l-am scapat din vedere, in acest caz doar actiune de incredintare minor si pensie de intretinere cu toate precizarile ulterioare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)
Custodie bebelus 2 luni alinachr alinachr Buna seara, Problema mea e urmatoarea, eu si prietenul meu avem impreuna un baietel de 2 luni (are numele lui). Din varii motive pe care nu le detaliez aici, ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea custodia copilului meu maria nicholas maria nicholas Sunt mama la un baietel de 1an si 6 luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.Ne-am despartit cand baietelul avea 1 an .Eu neavand sprijin din partea tatalui ... (vezi toată discuția)