avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cerinta licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cerinta licitatie

Buna ziua.

Cerinta conform careia "Cifra de afaceri globală pe ultimii 3 ani (2007, 2008, 2009) a contractantului sa fie de cel puţin 5.000.000 lei", se interpreteaza ca si cerinta pentru cifra de afaceri medie anuala sau cifra de afaceri a contractantului adunata pe cei 3 ani, trebuie sa fie ion total mai mare de 5.000.000 lei?

Va multumersc.
Cel mai recent răspuns: zaganescu , utilizator 15:04, 18 Ianuarie 2011
Global inseamna "adunat". Medie anuala inseamna media aritmetica. Desi de regula, se cere cifra medie anuala.
Global = suma, insa mai bine solicitati o clarificare in scris autoritatii contractante. Aceasta este obligata sa va raspunda in termenul prevazut in fisa de date si astfel preintampinati eventualele probleme.
Vin si eu cu o alta intrebare legata tot de cifra de afaceri dar nu in cazul unei achizitii publice ci in cazul inchirierii unui imobil din domeniul public. Prin Ordin de ministru unul din criteriile de calificare din caietul de sarcini este cifra de afaceri minima pe anul anterior. Cum se stabileste cuantumul acesteia? Poate fi cifra de faceri 0(zero) lei considerata un cuantum? Eu zic ca nu devreme ce nu exista nici bancnota sau moneda de 0 lei :)) Ce parere aveti? Va multumesc.
Cerandu-se cifra globala, trebuie ca suma CA pentru cei 3 ani sa fie minim egala cu 5Ml. Dar cum spunea si Jurist TM nu strica sa ceri o clarificare autoritatii contractante.
Daca cifra de afaceri minima pe anul anterior este stabilita in cuntum de 0 lei, la respectiva licitatie poate participa si o firma care s-a infiintat in anul curent? Eu am auzit diverse opinii:

1. unii sustin ca da deoarece firma neexistand in anul anterior, evident ca nu a desfasurat vreo activitate economica si in consecinta nu a avut cifra de afaceri<

2. altii sustin ca nu deoarece firma trebuie sa dovedeasca aceasta cifra de afaceri( fie ea 0 lei) pe anul anterior prin documente (bilantul contabil pe anul anterior) si firma neexistand in anul anterior nu poate arata bilantul.

Ce credeti? Dificila speta...

Eu unul merg pe varianta 1 in conditiile in care bilantul contabil pe anul anterior nu este solicitat in cuprinsul caietului de sarcini ca si cerinta de calificare.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
zaganescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri licitatii BVZ BVZ Daca in fisa de date s-a solicitat cifra de afaceri anuala pe ultimii trei ani iar eu am calculat media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani, iar acum ... (vezi toată discuția)
Cerinte minime de calificare lt lt La cerintele minime cerute prin Fisa de Date a Achizitiei, se mentioneaza: 1) la capitolul IV.3.Situatia economico-financiara (Informatii privind cifra de ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri cateldestept cateldestept In invitatia de participare la licitatie se cere calcularea cifrei de afaceri globale in domeniul contractului, pe 3 ani. In fisa de date se cere cifra ... (vezi toată discuția)