avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice CIFRA DE AFACERI LICITATII
Discuție deschisă în Achiziţii publice

CIFRA DE AFACERI LICITATII

Daca in fisa de date s-a solicitat cifra de afaceri anuala pe ultimii trei ani iar eu am calculat media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani, iar acum autoritatea imi spune sa clarific acest aspect intrucat pe primul an nu respect plafonul impus..... acum ce pot sa fac?????? Am crezut ca este media pe ultimii trei ani si nu pe fiecare an in parte. Ce raspuns concludent as putea oferii autoritatii sa nu ma descalifice?
Cel mai recent răspuns: larrym , utilizator 21:49, 1 Martie 2017
Pe de alta parte daca stau bine sa ma gandesc cifra de afacere pe ultimi trei ani inseamna in fapt media asa era si in legea veghe de achizitie fara nici o precizare la medie si toata lumea cand se cerea cifra pe ultimi trei ani facea media CE PARERE AVETI?
S-a solicitat și un plafon anual pentru cifra de afaceri ? pt ca spuneți că pe primul an nu îndepliniți plafonul.
Daca s-a solicitat un plafon pentru fiecare an în parte și pentru primul an nu îndepliniți cerinta atunci veți fi descalificat. Nu am înțeles ce medie ati calculat pentru primul an pentru că media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani se calculează prin însumarea CA pe ultimii 3 ani împărțit la 3.
In fisa de date s-a solicitat cifra de afaceri anuala pe ultimi trei ani sa fie mai mare sau egala cu 2 lei
Eu am calculat cifra de afaceri anuala reprezentand media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani adica 1+2+3=6 :3=2. Insa autoritatea vine si spune ca nu este corect sa calculez media pentru ca ea a solicitat cifra de afaceri anuala iar eu pentru ca pe primul an am avut 1 leu nu ma incadrez. in fapt ar fi trebuit sa am si in primul an cifra de afaceri de 2 lei. Deci, ca medie a cifrei de afaceri pe ultimi trei ani ma incadrez in plafon, dar daca iau pe fiecare an in parte pe primul an cifra mea de afaceri este mai mica decat plafonul

Nu mi-a precizat in mod clar ca pe fiecare an in parte trebuie sa am o cifra de afaceri de 2 lei si cerinta a fost - cifra de afaceri anuala pe ultimi trei ani sa fie mai mare sau egala cu 2 lei, interpretarea mei fiind ca trebuie sa fac media.

Acum lamurit-ima cum as putea sa ma apar fata de solicitarea autoritatii contractante
Din pacate L98/2016 prevede la art.175 (2) prevede ca AC poate solicita "un anumit nivel minim al cifrei de afaceri anuale, inclusiv o anumită cifră de afaceri minimă în domeniul obiectului contractului de achiziţie publică/acordului-cadru; cifra de afaceri minimă anuală impusă operatorilor economici nu trebuie să depăşească de două ori valoarea estimată a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru;"
iar la art. 177 (1) lit. c) "o declaraţie privind cifra totală de afaceri a operatorului economic şi, acolo unde este cazul, cifra de afaceri din domeniul de activitate care face obiectul contractului, pentru cel mult ultimele trei exerciţii financiare disponibile"
ceea ce ii confera dreptul sa va descalifice.

In raspunsul dvs puteti incerca sa ii combateti prin faptul ca cerinta privind cifra de afaceri nu specifica clar ca pe fiecare an in parte trebuie sa indeplineasca nivelul de minim ... astfel ca intelegerea dvs. a fost ca pe ultimii 3 ani media acestora sa fie mai mare sau egala cu ... (cam tras de par dar...)
Ati declarat CA din 2015,2014,2013 pt ca daca nu a specificat clar pt ce ani sa depuneti poate va calificati cu CA din 2016,2015,2014, iar ca docum. justificativ pt 2016 sa puneti balanta de verificare la 31.12.2016 si raspundeti ca dintr-o eroare mat ati declarat CA din anii ... in loc de anii ... si imbracati raspunsul in asa fel ca sa vi-l accepte.
Succes!

P.S. Mi-ar placea sa ne tineti la curent cu finalul evaluarii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cifra medie de afaceri francesk77 francesk77 o firma infiintata in anul 2011 poate participa la licitatie pt achizitie publica luand in calculul cifrei medii de afaceri cei doi ani incheiati? Ca o ... (vezi toată discuția)
Cerinta licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Cerinta conform careia \"Cifra de afaceri globală pe ultimii 3 ani (2007, 2008, 2009) a contractantului sa fie de cel puţin 5.000.000 lei\", ... (vezi toată discuția)
Licitatie publice uitehim uitehim Buna ziua, in cazul unei licitatii in care am un sustinator financiar unde se trece cifra de afaceri? ce suma trebuie trecuta la rubrica \" ...sa punem la ... (vezi toată discuția)