avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua mama si tata au un apartament de 4 camere , actualmente au divortat,mama vrea sa vanda apartamentu,dar tata vrea sa evalueze casa si sa-i dea jumatate de bani din contravaloarea casei.Mama zice ca nu vrea banii de la tata ca vrea cu tot dinadinsu ei sa vanda casa,dati-ne un sfat
:">



Cel mai recent răspuns: Lacramioara Constantin , Practician in insolventa 14:44, 20 August 2010
Nu aveti decat sa introduceti o actiune de partaj al bunurilor comune.
Nu il poate obliga insa pe fostul sot sa vanda decat in ipoteza in care in cadrul actiunii de partaj .... fostul sot nu poate sau nu vrea sa plateasca mamei dvs. cota ce i-ar reveni din acest bun.
Ar trebui insa sa aveti in vedere ca exista si riscul ca fostul sot sa plateasca cota de bani corespunzatoare dreptului mamei dvs. si ... sa ramana cu bunul.
Vanzarea unui bun ce se afla in devalmasie nu poate fi facuta decat cu acordul ambilor soti.
In cadrul actiunii de partaj, daca unul dintre coproprietari doreste sa-i fie atribuit imobilul, instanta i-l poate acorda cu obligatia corelativa de a-i achita celuilalt o sulta, reprezentand contravaloarea a 1/2 din valoarea imobilului, daca au avut contributie egala la dobandirea acestuia; daca niciunul nu doreste atribuirea, instanta va stabili un termen pentru ca cei doi sa-l vanda de comun acord.
avocat Cristina Popescu
De regula bunul imobil se presupune ca va fi locuit in coproprietate de fostii soti . Pentru motive serioase (nu se poate locui unul cu celalalt, certuri, tensiuni , etc.) instanta poate obliga la vanzarea bunului imobil si impartirea banilor. In acest caz trebuie o evaluare a acelui imobil, costa destul. Cel mai bine e sa se inteleaga intre ei, ori unu sa-i dea bani celuilalt ori sa il vanda. Cel mai probabil daca nu se vor intelege vor ajunge la vanzarea lui si impartirea banilor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Vânzare înainte de partaj Nedumeritul Nedumeritul Poate unul dintre cei doi foști soți, actualmente divorțați, să vândă celuilalt cota sa indiviză din proprietatea asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Pot trece pe numele meu partea de 50% din apartament a unuia dintre părinți, în caz de divorț, fără ca celălalt să fie de față? Horatiu79 Horatiu79 Aș dori să aflu dacă aș putea să trec pe numele meu partea de 50%din ce i se cuvine unuia dintre părinți, fără ca celalalt sa fie de față dacă ei ... (vezi toată discuția)