avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamuriti-ma va rog: copil nascut in strainatate, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamuriti-ma va rog: copil nascut in strainatate, certificat de nastere romanesc prin consulat

am un copil nascut in strainatate,are certificat strain dar am fost si la ambasada romaniei din tara respectiva si iam facut certificat romanesc,acum e in tara adica in romania si nu il poate inregistra ca sa poate beneficia de medicamente compensate ,doctorita spunandu-ne k avem nevoie de certificat facut in romania,deci nu inteleg nu e bun certificatul actual?doar e in romaneste facut la ambasada romaniei,trebuie sa fac altul?cum?unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 03:36, 21 August 2010
Ati solicitat inscrierea certificatului de nastere in registrele de stare civila romane?
Ar trebui sa mergeti la oficiul de stare civila din localitatea de domiciliu si acolo o sa puteti primi lamuriri suplimentare.
multumesc, chiar nu m-am gandit la asta k trebuie inregistrat si in romania...
Daca ati solicitat inscrierea nasterii in registrele de stare civila romanesti la ambasada si ati obtinut certificat de nastere romanesc, acesta este perfect valabil, fara nici o alta fomalitate.

Poate ar trebui sa ii dati doamnei doctor sa citeasca Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civila:
"Art. 43
(1) Intocmirea actelor de stare civila privind pe cetatenii romani aflati in strainatate se face la misiunile diplomatice, la oficiile consulare de cariera ale Romaniei sau la autoritatile locale competente.
(2) Cetatenii romani aflati in strainatate pot solicita inscrierea in registrele de stare civila romane, de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de cariera ale Romaniei, a certificatelor de stare civila eliberate de autoritatile straine, care ii priveste, in cazul in care inregistrarea actului sau faptului de stare civila a fost facuta in prealabil la autoritatea din statul in care acestia se afla; inscrierea se face cu aprobarea sefilor misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare, iar refuzul acestora se motiveaza."


In cazul persoanelor nascute in strainatate, a caror nastere a fost inregistrata prin intermediul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare romanesti acreditate in strainatate, registrele de stare civila ajung in pastrare la Primaria Sectorului 1 Bucuresti. Daca veti dori sa obtineti vreun duplicat al certificatului de nastere al copilului trebuie sa va adresati Primariei Sectorului 1.

In nici un caz nu trebuie sa solicitati inca o data inregistrarea nasterii in Romania!!
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
yvk, utilizator
oficiile consulare, misiunile diplomatice inseamna romania. daca actele de stare civila se incheie pe o nava romaneasca, trebuie transcrise.
Totusi, e posibil ca nu certificatul sa constituie problema. In cazul in care ambii parinti aveti domiciliul in strainatate si nu contribuiti la fondul de asigurari de sanatate, e posibil ca acesta sa fie motivul pentru care micutul nu primeste asistanta medicala gratuita sau medicamente compensate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea certificatelor de nastere emise in strainatate dupa un an de la nastere ContSters56609 ContSters56609 As vrea sa vedem cum trebuie sa fac pentru a declara copii mei, nascuti in spania si pe care nu i-am declarat la ambasada intr-un an de la data nasterii. Eu, ... (vezi toată discuția)
Transcriere acte octavian77 octavian77 sunt casatorit in strainatate si as vrea sa transcriu certificatul de casatorie si certificatul de nastere al unuia dintre copii. As vrea sa stiu daca pt face ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti romani daca revin in tara? alinandreea alinandreea sora mea va naste in italia, in aprilie 2013 si vrea sa revina in tara,( impreuna cu sotul care a lucrat in italia cu forme legale), dupa nastere. ce drepturi ... (vezi toată discuția)