avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti romani daca revin in tara?

sora mea va naste in italia, in aprilie 2013 si vrea sa revina in tara,( impreuna cu sotul care a lucrat in italia cu forme legale), dupa nastere. ce drepturi au in Romania?, si unde trebuie sa mearga pt. acte.Copilului trebuie sa ii faca pasaport in italia? ca sa poata veni acasa?
Dupa ce va avea cetatenia romana va avea drepturi ca orice copil nascut in Romania.
Va trebuie pasaport.
Ca sa vina in tara, aveti nevoie de un titlu de calatorie eliberat de ambasada sau consulat. E valabil 30 de zile. La venirea in tara vor inregistra nasterea si vor solicita eliberarea unui certificat de nastere romanesc,apoi ii fac bebeului pasaport daca vor mai pleca.
Nasterea trebuie inregistrata in evidente in Romania in cel mult un an de la nastere, daca stiti ca stau mai mult acolo, pot apela tot la consulat pt inscrierea naşterii copilului în registrele de stare civilă româneşti cu eliberarea certificatului de naştere aferent.

Copiii născuţi în străinătate, care au cel puţin un părinte cetăţean român, sunt cetăţeni români.
Pentru a se deplasa in Romania, misiunile diplomatice şi oficiile consulare eliberează, la cererea părinţilor, un titlu de călătorie; în acest sens se vor prezenta la sediul ambasadei/consulatului ambii părinţi (daca ambii sunt trecuţi în actul/certificatul de naştere al copilului), cu urmatoarele documente:

a) paşapoartele / cărţile de identitate româneşti ale părinţilor;

b) certificatul de nastere al copilului, eliberat de autorităţile străine şi in care sunt inscrişi părinţii.

la ce drepturi va referiti ? Daca e vb de alocatii, indemnizatii etc, puneti intrebarea separat in subforumul " somaj..", multumesc.
multumesc nult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)