avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Baza de calcul concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Baza de calcul concediu odihna

Avand in vedere art.145 din CM si 59 din CCMUNN intrebarea este ce se intelege prin veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat concediul, (sunt incluse pe linga salariul de baza si : ore suplimentare;spor noapte,sambata lucrata, prime,indemnizatii concediu medical care variaza in fiecare luna sau indemnizatia de CO se calculeaza numai la media salariului de baza din ultimele trei luni )?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 08:53, 21 August 2010
Exact cum scrie in C. muncii:
1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Nu sunt luate în calcul pentru stabilirea indemnizaţiei pentru concediul de odihnă veniturile de natură salarială nepermanente.
Sporul pentru orele suplimentare nu este un spor cu caracter permanent......De asemenea, sporul pentru munca in zilele de repaus.
Pentru cei ce au contracte colective de munca nu se aplica art.59,alin.1 care nu face deosebire in ceeace priveste categoria veniturilor??
Art. 59. - (1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii vor primi o indemnizaţie ce reprezintă media zilnică a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Ma gandeam ca in codul muncii sunt clauzele minime iar contractele colective de munca in negociere au plecat de la acestea in "sus".
Nu este decat un punct de vedere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

calculul indemnizatiei de concediu mihialescu mioara mihialescu mioara Cum se calculeaza indemnizatia de concediu la o societate comerciala, pentru un salariat care lucreaza in program inegal de lucru si care are specificat in ... (vezi toată discuția)
Cm anairam_unid anairam_unid Cum se calculeaza media zilnica pt concediul de odihna si concediul medical? (vezi toată discuția)
Calcul cuantum concediu de odihna ? cristiannegru cristiannegru pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ? Un coleg mi-a spus ... (vezi toată discuția)