avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calculul indemnizatiei de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calculul indemnizatiei de concediu

Cum se calculeaza indemnizatia de concediu la o societate comerciala, pentru un salariat care lucreaza in program inegal de lucru si care are specificat in contractul individual de munca si sporurile de care beneficiaza pt. acest tip de timp de munca si anume, spor de noapte, spor pentru zile festive, spor pentru ore suplimentare , spor de fidelitate. Avand in vedere ca sporurile de noapte pentru ore suplimentare sau zile festive nu sunt considerate ca fiind sporuri cu caracter permanent, dar sunt specificate in contractul individaul de munca, ce se ia in calcul la media pe cele 3 luni necesare la stabilirea indemnizatiei??? Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 11 Iulie 2012
Se face o medie pe ultimile 3 luni ale castigurilor salariale si asimilatelor. Vezi Codul Muncii art. 145 si art. 150.
Salariile incasate de angajat pe ultimele 3 luni se aduna, se impart la 3 si aceasta este media lunara.
Se va calcula si media zilnica, angajatul urmand sa primeasca media care il avantajeaza.
Suma primita ca indemnizatie de concediu nu poate fi mai mica decat suma pe care ar fi primit-o venind la serviciu.
Art.150C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

In calculul indemnizatiei, nu sunt luate în calcul pentru stabilirea indemnizatiei pentru concediul de odihna veniturile de natura salariala nepermanente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul concediu odihna kadett kadett Avand in vedere art.145 din CM si 59 din CCMUNN intrebarea este ce se intelege prin veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna adimanea adimanea Buna ziua. As vrea sa stiu daca la calculul concediului de odihna se iau in calcul sporul de noapte, orele suplimentare platite (deoarece nu pot fi compensate ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu odihna Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)