avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Investire - Executare: exista vreun termen?
Discuție deschisă în Executare silită

Investire - Executare: exista vreun termen?

Am castigat de curand un proces civil impotriva angajatorului, urmand sa-l execut silit - acesta nedand curs hotararii desi l-am notificat prin executor.
Intrebarea mea este: Daca executarea esueaza din varii motive (nu exista conturi, sau acestea sunt goale, etc) exista un termen in care trebuie sa actionez (lichidare/insolventa) pt a nu pierde ce am castigat in instanta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Hattori , utilizator 04:08, 21 August 2010
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. In cazul titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, termenul de prescriptie este de 10 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
freeelis a scris:

Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani

Va multumesc pt raspuns, insa intrebarea era:
Daca executarea nu se poate face ( din lipsa de fonduri de ex.) exista un termen pt alta actiune, cum ar fi lichidarea?
Topicul v-a indus in eroare, greseala mea..
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Hattori, utilizator
Da, se poate cere insolventa unei societati atunci cand debitorul, dupa 30 de zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de unul sau mai multi creditori;
Valoare prag adica cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului este de 10.000 lei, iar pentru salariati, de 6 salarii medii pe economie.
Exista un termen de prescriptie pt lichidare in cazul unei executari nereusite?

Am luat la puricat sectiunea "Executare silita" si m-am linistit un pic, vazand ca si bunurile (mobile si imobile) pot fi executate.=D>
Sau ma insel?#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Hattori, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa moldovanuradu moldovanuradu Buna ziua , as dori sa stiu care este pragul minim al debitelor unei firme catre creditorii acesteia pentru ca respectivii creditori sau unul dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa fara evidente contabile Liaa Liaa va rog tare mult sa ma ajutati SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)