avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz de serviciu

In data de 19 08 2010 in timp ce eram la serviciu seful de sectie l-a trimis pe seful de echipa sa ne atraga atentia sa nu mai vorbim si sa nu mai radem in timp ce lucram ca ne face referat[colegul tocmai mi=a spus un banc].in semn de protest n-em legat la gura niste fasii albe de panza+scoci.La refuzul sefului de echipa de a ne face referat [sa vorbim si sa radem la o gluma nu este motiv de referat] l-a facut el.Am fost chemat la resurse umane si sanctionat.Motivul: are un comportament necorespunzator,provocand perturbarea procesului de productie in intreaga hala de productie.La audienta avuta la directorul general tot lui i s-a dat dreptate.ulterior am aflat ca seful de sectie este nepotul lui.Intreb si eu ca tot omul ce sa fac?#-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:07, 21 August 2010
in ce a constat sanctiunea? avertisment, diminuare salariu?
1. Ce sanctiune ati primit? Vi s-a inmanat decizia de sanctionare? In decizie scrie care este baza legala a sanctionarii?
2. O sanctiune nu se da asa, pe baza unui referat. Se face cercetarea disciplinara prealabila, se verifica ce articole din Regulamentul intern ati incalcat, se emite o decizie de sanctionare care poate fi contestata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
5% pe o luna Am refuzat sa semnez decizia
1. Daca ati refuzat sa primiti decizia de sanctionare nu prea aveti ce sa contestati la Tribunal.
2. Eu zic sa primiti decizia si sa o contestati deoarece cred ca nu a fost intocmita cu respectarea procedurii din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal referatul ce mi s-a facut la serviciu? liviuemilian liviuemilian buna dimineata,am o problema ce mi s a intamplat zilele trecute si ma macina de atunci in fiecare zi.As vrea sa stiu daca referatul ce mi s a facut la serviciu ... (vezi toată discuția)
Se pot reține două sancțiuni de 10 % în același lună? se ... sexu sexu se pot reține două sancțiuni de 10 % în aceeași lună unui salariat? se poate reține 10 % dacă salariatul a refuzat să semneze comunicarea deciziei ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca Luminita78 Luminita78 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am primit o [u]decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris[/u]. Nu sunt de acord cu aceasta. Ce pot ... (vezi toată discuția)