avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal referatul ce mi s-a facut la serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal referatul ce mi s-a facut la serviciu?

buna dimineata,am o problema ce mi s a intamplat zilele trecute si ma macina de atunci in fiecare zi.As vrea sa stiu daca referatul ce mi s a facut la serviciu e legal sau nu?Ce s a intamplat:eu sunt sef de schimb intr o multinationala si mi s a impus de catre superiorul meu sa fac un transfer de operator dintr o echipa in alta pe schimbul meu,practic sa mut un operator din echipa unui sef de echipa in echipa altui sef de echipa.Asta am si facut insa facandu se transferul acesta trebuie completata o fise de transfer intre zone in care trebuie sa semneze si seful de echipa cel care a cedat operatorul dar si seful de echipa cel care a primit operatorul.Insa seful de echipa care a primit operatorul nu a vrut sa semneze acel trasfer argumentand ca operatorul este f slab.Superiorul meu mi a reprosat ca nu l-am sanctionat pe acel sef de echipa care nu a vrut sa semneze transferul si a considerat ca nu am respectat sarcinile de serviciu facandu mi referat.As vrea sa stiu daca e legal acest referat?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 14 Aprilie 2019
Legalitatea nu o avem de unde s-o constatam noi, intrucat nu cunoastem pe deplin atributiile exacte ale fiecarei persoane mentionate de dvs., reg.intern al angajatorului, iar acest atribut - constatatea legalitatii unei decizii , a unui act emis de angajator - este numai al instantei de judecata.

De asemenea, nimeni nu poate fi obligat sa semneze ceva impotriva vontei sale.

Daca veti fi sanctionat disciplinat, aveti posibilitatea sa contestati decizia de sanctionare la Tribunalulin raza caruia domiciliati in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc frumos e deja un raspuns care ma linisteste oarecum...in regulamentul intern nu se impune asa ceva precum nici in fisa postului a celor care sunt implicati
Nici nu are cum sa fie impus asa ceva printr-un regulament intern....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)
Abuz de serviciu IANI61 IANI61 In data de 19 08 2010 in timp ce eram la serviciu seful de sectie l-a trimis pe seful de echipa sa ne atraga atentia sa nu mai vorbim si sa nu mai radem in ... (vezi toată discuția)
Decizie data de un superior. Mircic Mircic Am intrat de cca o saptamina in posesia unei Decizii data de catre un superior si inregistrata in octombrie 2012,prin care eram numit [b]secretar[/b] intr-o ... (vezi toată discuția)