avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... platim reparatile blocului daca avem apartament in el ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

platim reparatile blocului daca avem apartament in el dar nu locuim in acolo?

Buna am o mica nelamurire,parinti mei au un apartament pe care l-au achizitionat dupa casatoria lor in urma cu 25 de ani, de aproximativ 10 ani nu mai locuieste nimeni in el. Merg pe la apartament doar atat cat sa ia corespondenta. Restul vecinilor din acei bloc de fiecare data cand vor sa faca ceva vin sa ceara bani, ba pentru zugravitul scari,ba pentru interfon,ba pentru schimbarea usi la scara sau geamurilor...etc. Acuma domni vecini doresc sa repare acoperisul blocului pe care l-au mai schimbat acum cativa ani,atunci le-a dat bani pentru reparare insa acum nu mai doreste sa le de-a deoarece nu intelege rostul. Dansi i-a spus ca daca nu doreste sa contribuie o va da in judecata. Este posibil acest lucru? si ce este de facut?:">
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:22, 23 August 2010
Calitatea de proprietar implica si obligatia de a participa la lucrarile de reparatii si de intretinere pentru partile comune ale cladirii. Acoperisul este comun si ii vor da in judecata pentru cota la care sunt obligati prin lege.
Parintii trebuie sa plateasca orice fel de lucrare de intretretinere si reparatii a condominiului potrivit legii 230/2007 si a calitatii de proprietar, chiar daca nu locuiesc acolo.
Totodata parintii au dreptul sa fie si instiintati despre costuri si modul de impartire a oricarei cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comun bloc Imparatul Imparatul De vreo 25 de ani, ocup in bloc, un spatiu tehnic, care face parte din scara de bloc comuna. Nu este uscator, nu este nimic altceva. A fost o camera in care se ... (vezi toată discuția)
Parti comune asociatii de proprietari tom2108 tom2108 Va rog sa imi spuneti daca peretii exteriori din lateralul blocului de apartamente sunt considerati parti comune.Este vorba de reabilitarea termica a blocului ... (vezi toată discuția)