avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... parti comune asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

parti comune asociatii de proprietari

Va rog sa imi spuneti daca peretii exteriori din lateralul blocului de apartamente sunt considerati parti comune.Este vorba de reabilitarea termica a blocului si se pune problema daca peretii laterali sunt considerati parti comune. Daca sunt va rog sa imi precizati si legea unde se mentioneaza acest lucru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tom2108 , utilizator 08:54, 14 August 2010
Peretii exteriori ai blocului , sunt elemente de constructie ale acestuia, ce delimiteaza intreg condominiul.

Cu privire la peretii exteriori (ca si acoperisul ) - toata asociatia contribuie la repararea, intretinerea,zugravirea exterioara a blocului, consolidare, reabilitare ....

Proprietatile individuale, reprezinta doar spatiul interior al fiecarui apartament detinut de fiecare proprietar in parte, restul este coproprietate (sau proprietate comuna..in cote indivize)

Cititi art. 3 din legea 230/2007 care defineste ce si cum..
c) proprietate comună - toate părţile dintr-un condominiu
care nu sunt apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât aceea de
locuinţă;

Partile acestea reprezinta partile de constructie (pereti exteriori, ziduri de rezistenta, scarile, casa liftului, acoperisul, subsolul...)
Cu siguranta, ca ati contribuit la repararea acoperisului, chiar daca nu locuiti la ultimul etaj..., asa este si cu peretii exteriori ai cladirii..

Daca nu intelegeti, cititi si Normele Metodologice de aplicare a L.230/2007, (parca este art. 26,sau 27)
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
ContSters122901, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns!
Imi este de folos si am inteles perfect.
Asa ma gandeam si eu dar nu eram sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Obligatii? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica-cum se face calculul lucrarii? dianasarbu dianasarbu [b]Am un apartament situat la etajul doi si care are trei pereti in exterior. Cum se face calculul platii pentru izolarea termica(reabilitarea termica) ... (vezi toată discuția)