avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dovada sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dovada sediu social

Am inteles ca dupa ultimele modificari la legea 31, contractul de comodat nu mai este acceptat la ORC ca dovada spatiu, ci numai contract de inchiriere inregistrat la finante.
Este zvon sau realitate?
Daca da, care este actul modificator?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 11:54, 23 August 2010
Este acceptat in continuare numai ca trebuie inregistrat la Administratie, iar aceasta va emite o adeverinta privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de spatiu social si un certificat pentru spatiu cu destinatie de sediu social ( vezi OPANAF 2112 / 2010) care vor insoti contractul de comodat la Registrul Comertului alaturi de actele binecunoscute.
De acord cu "antevorbitorul meu".
Contractele de comodat sunt in continuare acceptate ca sediu social, dar cu respectarea procedurii de obtinere a adeverintei si certificatului fiscale de la Adm Fin.
Ordinul ANAF nr. 2112/2010 - aprobarea Procedurii de solicitare si eliberare a certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social

"[...] Pentru inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta si obtinerea certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social se depune Cererea de inregistrare [...]"

"[...] Inregistrarea la organul fiscal a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social se dovedeste cu Adeverinta privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social [...]"

"[...] Cererea va fi insotita de:
— actele doveditoare ale dreptului de folosinta, cum ar fi: titlu de proprietate, contract de vanzare cumparare, contract de inchiriere, contract de comodat sau alte acte care atesta dreptul de folosinta;
— actul de identitate al solicitantului si/sau imputernicirea, dupa caz;
— actul care atesta numirea reprezentantului legal al persoanelor juridice [...]"

Contractul de Comodat se poate folosi, in continuare, cu conditia de a fi inregistrat la Administratia Financiara !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat geta2011 geta2011 Buna ziua, Sediul unei firme nou infiintata va fi intr-un imobil ipotecat de banca. Se intocmeste contract de comodat? Trebuie sa cer si bancii acordul? ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu caprice caprice Buna s la ONRC eara, ce fel de acte sunt necesare pt schimbarea sediului social a unei societati? (vezi toată discuția)
Birocratia la cel mai inalt nivel Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Postez aici Procedura prevazuta de Ordinul ANAF 2112/2010 privind inregistrarea sediului social la organele fiscale. pe langa faptul ca procedura dureaza 5 ... (vezi toată discuția)