avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nu am platit o factura la o societate de telefonie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nu am platit o factura la o societate de telefonie mobila si sunt data in judecata..ce pot face???

Acum un an si ceva am ramas cu o factura neplatita la cosmote de 1900 de ron adica 19 milioane vechi,deoarece am plecat din tara.Mentionez k sunt majora iar contractul e facut pe numele meu dar cu actul de casa fiind pe numele parintilor.La intemeierea contractului am solicitat sa mi se puna limita de credit adik sa nu pot depasi suma de 70 de lei.Sa revin..dupa vreo jumatate de an au inceput ai mei sa primeasca telefoane de la operatorii cosmote cum ca as avea de plata in jur de vreo 60 de milioane datorita penalitatilor acumulate.Neavand atatia bani nu am platit nimic asa k am fost data in judecata,mai intai la Constanta eu fiind din Braila.Nu m-am prezentat la proces iar raspunsul primit a fost k Tribunalul Constanta a refuzat desfasurarea procesului in orasul lor si a fost repartizat la Braila.Luna viitoare am procesul insa nu stiu ce sa fac...atatia bani sa platesc nu am si nu stiu ce altceva se poate intampla.Mentionez k nici la acest proces nu voi asista deoarece ink sunt in afara tarii insa parintii mei sunt terorizati de gandul k le-ar putea scoate casa ori bunurile la licitatie.Se poate intampla acest lucru?Ce "pedepse" risc dak nu platesc nimic?Ma pot agata de faptul k eu am avut limita la contract si knd s-a facut suma de 70 de lei trebuia sa imi inchida abonamentul ei singuri?Va rog ajutati-ma cu raspunsurile la aceste intrebari si cu detalii.Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: claus21 , utilizator 13:37, 12 Octombrie 2010
verificati daca in contractul de furnizare a serviciilor de telefonie mobila se regasesc clauzele solicitate de dv. in cursul procesului solicitati prin intimpinare o expertiza care sa elucideze cele mentionate de dv. si daca convorbirile efectuate sint reale(au avut intr-adevar loc).daca ati fost data in judecata la Constanta inseamna ca acolo a fot incheiat contractul. dv. unde aveti domiciliul, Braila sau Constanta? pentru reprezentare solicitati ajutorul unui avocat.
In Braila am domiciliul,iar cat despre avocat..deja am apelat la servicile unuia.Insa nu stiu care pot fi consecintele sigure:(.Va multumesc pt raspuns.
Care este obiectul cererii de chemare in judecata?

Av. Adrian Albu
nu pot fi executate bunurile parintilor pt o datorie a dvs. cand se va stabili in instanta suma ce o aveti de plata, creditorul va incerca sa va execute silit. raspundeti cu bunurile si veniturile dvs pt aceasta datorie.
avocatul dvs nu poate decat sa incerce sa diminueze cat de mult se poate acesta datorie, poate gaseste si o chichita in contract
Obiectul cererii de chemare in judecata este neplata facturii la timp si nerespectarea regulamentului.Si daca nu am niciun fel de venit si nici bunurii proprii ce se intampla?

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate furnizoare servicii telefonie mobila TUki TUki Buna ziua, am urmatoarea problema. Am facut un contract de telefonie mobila cu Cosmote in 2006. Din motive personale nu am reusti sa platesc factura in timp, ... (vezi toată discuția)
Cuantum penalitati intarziere - factura societate telefonie mobila nfurdea@yahoo.com nfurdea@yahoo.com as dori sa stiu ce pot sa fac deoarece la factura de cosmote mi s-au pus penalitati de intarziere mai mari decat abonamentul; au voie sa puna mai mult de ... (vezi toată discuția)
Datorii persoana decedata anabella27 anabella27 tatal meu a avut la cosmote doua abonamente. In anul 2009 unu din ele nu a mai fosy platit deoarece suma era f mare. cam dupa un an o firma e recuperari a ... (vezi toată discuția)